TORNAR

La Xarxa porta teatre visual per a menuts amb 'Mobilus'

La companyia Addaura ja va visitar Igualada amb ’Embrossa’t’

cultura
Divendres, 4 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup Xarxa Igualada us proposa una explosió creativa en moviment. Això és 'Mobilus', que porta el grup Addaura, una formació que treballa la fusió entre la dansa i diferents disciplines escèniques com la màgia, el teatre, els titelles, el circ i el clown. A Igualada ja es va veure el seu primer muntatge 'Embrossa't'. Un espectacle basat en la poesia visual de Joan Brossa que barrejava dansa, màgia, projeccions, titelles i ombres. 

El proper diumenge dia 6 de novembre, a 1/4 d'1 del migdia, al Teatre Municipal l'Ateneu, la companyia Addaura teatre visual presentarà 'Mobilus'. Un espectacle per a tots públics, amb màgia, dansa, titelles, ombres, llum negra i circ inspirat en l'obra de l'artista americà Alexander Calder. Les entrades es poden comprar el dissabte de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 del vespre al vestíbul de l'Ateneu i una hora abans de la funció. El preu de les entrades per als socis és de 5 euros i de 6 euros per a la resta d'espectadors.

Una delícia visual que combina diverses disciplones: 'Mobilus'Per construir l'espectacle han agafat quatre eixos de l'obra d'Alexander Calder: els mòbils, el filferro, la pintura i el circ i els han fusionat amb diferents disciplines escèniques per oferir un viatge pel món oníric de l'artista i per donar-lo a conèixer al públic familiar. Calder es diverteix fabricant aparells que tenen l'objectiu de divertir o desplaçar el pensament de l'espectador respecte de l'ús normal d'aquests materials industrials. I Addaura es diverteix fabricant moviments amb ajut dels materials de Calder per obrir el pensament del nen respecte a la seva intencionalitat normal. Un element de les obres Calder molt present en aquest muntatge són els mòbils, d'aquí el nom de l'espectacle.

Calder va dir que els seus mòbils eren abstraccions que no tenien semblança amb res de la vida excepte amb la seva manera de reaccionar. Quan aquest artista es va interessar inicialment pel desenvolupament d'un art basat en el moviment real, va pensar en termes directament relacionats amb la composició musical o la coreografia, ja que la música i la dansa posseïen la quarta dimensió: el temps, que faltava en l'escultura tradicional. La idea de fer un ballet "independentment dels ballarins, o fins i tot sense ells" mai va perdre la seva fascinació. I aquesta fascinació ha portat la companyia a plantejar-se un muntatge sobre un autor que basa la seva obra en el moviment i el no moviment. Teia Moner és la responsable del guió i la direcció artística de Mobilus que compta amb coreografies de Laia Santach, Olga Lladó, Eugenia Morales i Addaura Dansa. Els intèrprets són Cristina Bertran, Helena Rodríguez, Gerald Sommier i Mireia Plana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.