//Plugins sense CDN ?>
Aquest dimarts es van presentar els ingredients d'un Festival Zoom especial, el quinzè. Les dates, del 21 al 26 de novembre i estrenant per primer cop en aquest certamen el Cinema de l'Ateneu.
Un Zoom que es fa gran i que retrà homenatge als grans clàssics de la televisió. El festival retrà un homenatge al periodista Àngel Casas, Premi d'Honor d'enguany i al programa de televisió 'Saber y ganar', Premi Tu ets la tele, d'un altre immortal, Jordi Hurtado. El Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva, tindrà lloc la setmana vinent, del 21 al 26 de novembre a Igualada i Barcelona. Per la pantalla del cinema de l'Ateneu passaran una cuidada selecció de produccions internacionals de cinema per a televisió realitzades en els darrers anys. Entre els premiats, la prometedora Bruna Cusí, que rebrà el guardó Auguri Sita Murt.
Les produccions de la secció oficial, anunciades fa unes setmanes, seran vuit. 'El Nom' (Estat espanyol, 2017) amb Joel Joan, una adaptació de l'obra de teatre francesa 'Le Prénom' de Matthiew Delaporte i Alexandre de la Patillère; 'Charité' (República Txeca, 2016) de Sönke Wortmann, una minisèrie d'època ambientada l'any 1888 que narra històries de pacients i treballadors del Berlin Charité; 'Vida Privada', de factura catalana, que és una adaptació de l'homònima novel·la de Josep Maria de Sagarra; 'Els Fills del Sol' (Estat espanyol, 2016) de Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, és una tvmovie sobre el jove científic Ferran Calvet (Pablo Derqui) que, als anys 30, decideix viatjar a Galícia des d'Edimburg després del seu exili; 'Memo' (Hongria, 2016); 'Wunschkinder' (Alemanya, 2016), història d'una parella que cerca desesperadament tenir un fill; 'In arte Nino' (Itàlia, 2016), de Luca Manfredi descriu el període més dur i significatiu del seu pare, l'actor Nino Manfredi; i, finalment, 'De la ley a la ley' (Estat espanyol, 2017), de Sílvia Quer, un biopic sobre Torcuato Fernández-Miranda.
El Talent Campus, principal novetat
La novetat d'enguany és la primera edició del Talent Campus, una estada formativa durant els dies del festival per a desenvolupar nous formats, amb el guiatge i la col·laboració de professionals del sector. Més novetats són les que porten les Sessions Movistar+ porten al festival la pre-estrena de la sèrie original 'Vergüenza', protagonitzada per Javier Gutiérrez i Malena Alterio, a més de la projecció de dos capítols de 'La Zona' i una Zoom Class.
Té continuïtat, a Barcelona, el Showcase de Pilots de Ficció, a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i la Fàbrica Moritz. Altres seccions amb ganxo seguiran. Cas del Zoom Kids, amb l'adaptació en animació de la novel·la d'Antoine de Saint-Exupéry 'El petit príncep' (França, 2015) de Mark Osborne. Enguany vuit municipis de l'Anoia comptaran amb aquesta sessió escolar.
En el cas del Zoom Jove, hi haurà els curtmetratges i websèries produïdes i dirigides per joves promeses com 'Cucli' de Xavier Marrades, 'El Atraco' d'Alfonso Díaz, 'Identity Parade' de Gerard Freixes, 'Ihesa' d'Alejandro Díaz Castaño, 'Les bones nenes' de Clara Roquet, 'ROL' d'Hammundi Al-Rahmoun Font, 'Time Lapse' de Christian Avilés i es projectarà el primer capítol de la segona temporada d''Amigos de Sangre 2', guanyadora de la sessió de pitching del Saló del Cinema i les Sèries de L'Hospitalet de Llobregat 2017.
La creativitat i el talent local es promouran al Zoom KM0, amb 'Maquis' del Grup de recreació històrica de la Guerra Civil Espanyola, 'El sitio de los sitios'de Natalia Cabral i Oriol Estrada, 'Natasha' de Bernat Enrich i Dan Ortínez i 'Ramé' d'Oriol Segon i Mariona Usón. Zoom Trendy, la secció que presenta les produccions més novedoses del sector, tindrà 'Ánima' de Daniel Dou, Apinas 50è aniversar, i '360º', una experiència immersiva de De Verité Produccions i OPUS de Michael Kovich Jr., la primera minisèrie de 360º a Amèrica del Sud.