TORNAR
PUBLICITAT

El 2020 acaba amb gairebé 9.000 aturats a l'Anoia

L’’annus horribilis’ suposa un creixement de 1.800 aturats a la comarca

economia
Dimecres, 6 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'any de la COVID-19 serà recordat també com el de l'increment de l'atur sense precedents a l'Anoia. Les dades facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya indiquen, aquest desembre, un dels repunts més importants d'aquests 12 mesos.

El balanç de persones que s'han donat d'alta i de baixa al SOC de l'Anoia, aquest desembre, és de 317. És la dada més alta des dels tres mesos de la primavera, quan l'atur va enfilar-se amb els tancaments del confinament total i l'Estat d'Alarma. Amb aquest increment de desembre -un mes on habitualment no hi havia descensos de relleu, per les contractacions de la campanya nadalenca-, el total de demandants de feina a l'Anoia es torna a acostar a 9.000. Ara són 8.934. 

Els darrers tres mesos, la xifra de persones inscrites al SOC havia anat caient de manera moderada, però ara ha repuntat de nou. Els aturats i aturades creixen a totes les poblacions de més de 1.500 habitants: a Igualada són 81, Montbui 45, Vilanova 44, Piera 35 i Masquefa 34. L'increment també és molt sensible a La Torre de Claramunt, que suma 15 vilatans més inscrits al SOC. 

El 8.934 aturats i aturades no són la pitjor xifra de l'any -el juny se superava els 9.000- però signifiquen un increment de quasi 1.800 persones de desembre a desembre. La capital, Igualada, ha estat la població gran més castigada i té 700 aturats més en un any. És un 14,63% d'atur registral, la dada amb relació a la població activa. Els percentatges d'aturats més alts de la comarca, entorn el 20%, són a Montbui, Cabrera d'Anoia i Bellprat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.