TORNAR

El 2020 acaba amb gairebé 9.000 aturats a l'Anoia

L’’annus horribilis’ suposa un creixement de 1.800 aturats a la comarca

economia
Dimecres, 6 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'any de la COVID-19 serà recordat també com el de l'increment de l'atur sense precedents a l'Anoia. Les dades facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya indiquen, aquest desembre, un dels repunts més importants d'aquests 12 mesos.

Vista aèria de la Conca, una de les zones més afectades per l'atur enguanyEl balanç de persones que s'han donat d'alta i de baixa al SOC de l'Anoia, aquest desembre, és de 317. És la dada més alta des dels tres mesos de la primavera, quan l'atur va enfilar-se amb els tancaments del confinament total i l'Estat d'Alarma. Amb aquest increment de desembre -un mes on habitualment no hi havia descensos de relleu, per les contractacions de la campanya nadalenca-, el total de demandants de feina a l'Anoia es torna a acostar a 9.000. Ara són 8.934. 

Els darrers tres mesos, la xifra de persones inscrites al SOC havia anat caient de manera moderada, però ara ha repuntat de nou. Els aturats i aturades creixen a totes les poblacions de més de 1.500 habitants: a Igualada són 81, Montbui 45, Vilanova 44, Piera 35 i Masquefa 34. L'increment també és molt sensible a La Torre de Claramunt, que suma 15 vilatans més inscrits al SOC. 

El 8.934 aturats i aturades no són la pitjor xifra de l'any -el juny se superava els 9.000- però signifiquen un increment de quasi 1.800 persones de desembre a desembre. La capital, Igualada, ha estat la població gran més castigada i té 700 aturats més en un any. És un 14,63% d'atur registral, la dada amb relació a la població activa. Els percentatges d'aturats més alts de la comarca, entorn el 20%, són a Montbui, Cabrera d'Anoia i Bellprat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.