TORNAR

Unes 50 empreses se sumen a les accions de la UEA per la Setmana de Prevenció de Residus

Una de les accions divulgatives va ser la xerrada de Joan Casanovas sobre l’estalvi en la gestió d’estocs

economia
Dijous, 28 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La patronal anoienca fa un balanç satisfactori de la seva campanya durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus. A més, una trentena d'empreses s'han sumat a la iniciativa "A la feina, separem".

La sessió formativa de Joan Casanovas, a la UEALa Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha tancat la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una campanya a nivell comunitari enfocada a l'impuls de noves estratègies de reducció de residus, el foment d'accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa i fer canviar el comportament quotidià dels europeus pel que fa a consum i producció, entre altres. La UEA s'hi ha adhereix en tan que segueix la línia de l'economia circular i medi ambient. De fet, unes 50 empreses hi han pres part. 

Una de les accions que es varen realitzar des de l'entitat -en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus- va ser una formació que va anar a càrrec de Joan Casanovas, de l'empresa Leancat, qui va compartir diverses estratègies de la metodologia lean, una filosofia de treball que es basa en l'eliminació constant dels malbarataments amb l'objectiu d'entregar el màxim valor al client.

Casanovas va fer reflexionar a les empreses anoienques com la gestió dels estocs és una mesura d'estalvi, eficiència i prevenció de residus. La sessió va comptar amb la presència d'una quinzena d'empreses de diversos sectors econòmics, com la indústria retail, sectors professionals, entre altres. També ha tingut bona acollida el Manual de Bones Pràctiques. Amb el títol "A l'empresa com a casa", la UEA ha elaborat un document amb tot un seguit de propostes, accions i mesures de bones pràctiques en l'àmbit de la prevenció de residus en l'entorn empresarial.

El manual recull tot un seguit de recomanacions per acompanyar a les empreses perquè apliquin mesures que minimitzin l'impacte generat en matèria de residus i per, a la vegada, conscienciar i formar a les persones i impreses, atès que també inclou un petit glossari amb conceptes a integrar en temes de prevenció i gestió de residus, així com d'economia circular en general.

"A la feina, separem"

Una altra de les accions organitzades per la UEA i que ha comptat amb la col·laboració del Centre de Gestió Mediambiental ha estat la campanya "A la
feina, separem". En aquest sentit, es tracta d'una campanya de dotació de contenidors per a oficines per tal de separar correctament les dues fraccions que
més es generen en l'entorn de despatx i oficina. A data d'avui, més d'una trentena d'empreses els ha sol·licitat i s'adhereixen en aquesta campanya. Les empreses que vulguin sol·licitar els contenidors, s'han de posar en contacte a través d'aquest formulari: https://lnkd.in/d_-8wcX. La dotació serà disponible fins a esgotar existències de contenidors. El repartiment començarà a partir de dimecres 11 de desembre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.