TORNAR

Unes 500 persones enriqueixen la seva formació en una exitosa edició del Prepara't

La novetat, el ’Connecta’, va tenir molt bona recepció entre treballadors i empreses

economia
Dimecres, 6 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El vuitè Igualada Prepara't va finalitzar el passat dijous, amb una nota positiva per part del regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé Termes, i la gerent de la UEA, Paula Arias. Els assistents van rebre sessions preparatòries de caràcter formatiu i per millorar la seva ocupabilitat.

La Unió Empresarial valora com un "èxit" la 8a Setmana de l'Ocupació d'Igualada, el Prepara't. L'objectiu d'aquest projecte és el de donar les eines per a la recerca de feina en el nou mercat laboral a persones que en cerquen, que estan en situació d'atur o que busquen un canvi professional. El Prepara't d'enguany -que va arrencar el passat dilluns 28 d'octubre i que va finalitzar
dijous 31- va reunir prop de mig miler d'assistències a l'Ig-Nova Empresa. 

El 'Connecta', la gran novetat d'enguany, va posar en contacte les empreses amb les persones que cercaven ocupacióL'edició del 2019 va aprofundir sobre com la transformació digital té un impacte en els perfils professionals demanats per les empreses i en l'aparició de noves professions que fins ara no existien. A més, l'edició d'enguany també va tractar sobre la importància de l'autoconeixement per orientar la vida professional i prendre decisions realistes sobre els objectius professionals. La transformació digital i l'autoconeixement, les temàtiques d'aquesta edició.

L'arrencada va ser el dilluns, amb la presentació de la situació actual del mercat laboral i dels recursos per a la recerca de feina, que va anar a càrrec del president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, i del regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcè Termes. Posteriorment, es va realitzar una ponència sobre com la transformació digital
incideix i quin impacte té, a càrrec d'Anna Marsal, tècnica de dinamització de sectors econòmics i àrees estratègiques de la UEA. Marsal va afirmar que davant aquesta revolució, les persones "hem d'estar a l'alerta, desenvolupar tot allò que ens diferenciï, formar-nos, especialitzar-nos" i que "la nostra única eina són les nostres habilitats i l'actitud, que ens ajudarà a adaptar-nos". 

Després, el torn era per a Enric Bastardas -comunicador, consultor i formador- que va oferir la ponència "Buscar feina en l'era digital: Emotional Branding". Bastardas va fer una anàlisi per conèixer quina és l'estratègia digital més adequada que hem de seguir per trobar feina, tot i que va explicar que "les xarxes socials no serveixen per trobar feina, hi són perquè la feina et trobi a tu".

L'aventurer Albert Bosch, a escena

El dimarts 29 intervenial'aventurer, emprenedor i escriptor Albert Bosch. Va aproximar als i les assistents les eines i conceptes
per tal d'empènyer-los a liderar-se per si mateixes i construir el futur que volen i  no donar-se per vençudes. En aquesta línia, el reconegut aventurer va afirmar que "la vida és una aventura, no una marató. L'entorn és molt canviant i hem d'adaptar-nos. El canvi s'ha de viure de manera positiva i així genera oportunitats".

El 'Connecta' s'estrena amb èxit

El dimecres arrencava el 'Connecta', un espai de trobada entre les empreses de diferents sectors econòmics de la nostra comarca que cerquen personal per a les seves plantilles i persones que busquen feina; convertint-se en una oportunitat única on les
empreses van atendre de forma personalitzada cadascuna de les persones interessades a conèixer la seva oferta i proposta laboral. En aquest sentit van ser més de 90 persones les que van assistir per contactar amb les empreses i presentar les seves candidatures, i per l'altra, 19 empreses les que hi varen participar per poder omplir les seves vacants, oferint més d'una cinquantena de perfils professionals diferents.

També es va fer aquell dia un taller sobre "Com fer un currículum eficient", a càrrec de Carlos Bella, docent universitari, conferenciant, consultor i formador. Bella va explicar "que avui dia, és imprescindible tenir un document que reflecteixi les teves qualitats com a professional i que et faci diferenciar de la resta". Dijous va girar sobre l'aventura d'emprendre. Sota la premissa que és possible tenir èxit en un projecte d'autoocupació, Anna Viñals -coach, professora i consultora- va oferir una sessió inspiracional per tal de reconèixer les barreres que no ens deixen tirar endavant amb un projecte engrescador d'emprenedoria i
a la vegada, descobrir els àmbits en els quals podríem situar-nos per maximitzar l'èxit.

Aquesta edició del Prepara't va tancar amb "Ho tornaria a fer?" on a través d'un tàndem, dos emprenedors de l'Anoia van explicar les seves experiències. El comú denominador era que tots dos han realitzat un canvi en les seves trajectòries professionals. Per una banda, Mar García de Narayana explicava que "la clau perquè funcioni el projecte és la passió amb el que vulguem fer-lo".
I per l'altra, Xavier Pérez, de Codelearn Igualada afirmava que "sense actitud no s'avança".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.