//Plugins sense CDN ?>
Aquest programa, on hi participen tretze països, vol generar propostes innovadores que facilitin la creació d’espais urbans vitals, pròspers, habitables i accessibles i, per a fer-ho, duu a terme una investigació que ha de permetre generar polítiques urbanes integrals que es puguin aplicar en l’àmbit europeu. En els seus seminaris, com el del proper dia 27, s’apleguen diferents agents i especialistes implicats en el desenvolupament de les ciutats, d’àmbits tan diversos com la innovació, la integració social, els transports, la logística, les comunicacions o el medi ambient. La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, és una de les sis ponents convidades per exposar quines són les mancances i reptes que afronta una ciutat petita com la capital de l’Anoia en el seu creixement pel que fa a àmbits com ara la transferència de coneixement, la recerca o la innovació. En l’àmbit europeu, Igualada lidera també el projecte URBACT 4D Cities.
L’obertura de la jornada comptarà amb Ingolf Schädler, subdirector general d’Innovació al Ministeri Federal de Transports d’Àustria; Peter Dröll, director general de Recerca i Innovació a la Comissió Europea; Ilona Lündstrom, vicepresidenta del programa Urban Europe i directora de l’Agència Finlandesa per a la Innovació; Margit Noll, membre del’Institut Austríac de Tecnologia; Darren Robinson, professor de la Universitat de Nottingham (Regne Unit) i assessor d’Urban Europe; i Jan Olbrycht, president de l’Urban Intergroup i membre del Parlament Europeu.
A partir de les 12h tindrà lloc la taula rodona que reflexionarà al voltant dels Reptes de les ciutats i respostes des de l’àmbit de la política. Estarà encapçalada per Henk Snoeken, vicepresident d’Urban Europe i director adjunt de Desenvolupament Espacial del Ministeri d’Infraestructures d’Holanda i hi prendran part Àngels Chacón, en representació de l’Ajuntament d’Igualada; Vanda Knowles, directora de polítiques i secretària general de la xarxa de ciutats Eurocities; Juliane Kurschner, urbanista principal d’Amsterdam (Holanda); Andris Locmanis, planificador urbanístic principal de Riga (Letònia) i Henrik Poulsen, assessor de l’alcaldia a la municipalitat d’Odense (Dinamarca).
Posteriorment es duran a terme diferents taules de treball, on participaran tots els ponents de la jornada i on es debatrà sobre les diferències entre les ciutats europees pel que fa a les seves polítiques de desenvolupament, les smart cities (ciutats intel·ligents) o com enllaçar la recerca, la innovació i la política en els àmbits urbans. Per a cloure la jornada, s’exposaran les conclusions finals del seminari i les propostes de treball de cara al futur.
Pro les despeses , qui las paga ?, si hem estat convidats, hem de suposar, que es amb amb las despeses pagades. O NO ????
Els Igualadins, ja estem farts de fer de p...ta i pagar el llit.
(Pro com so... Llegir més mon-tan aquesta colla.!!!!!!)
Pepe
igda
22 de març 2014.11:01h
I aquesta historia, en que ens beneficia al Igualadins ?
FUM FUM FUM, I ANAR PAGANT ELS DE SEMPRE.