TORNAR

L'Ajuntament de Jorba construeix un obrador al Parc Agrari de la Conca d'Òdena

David Sánchez, batlle de Jorba: ”L’obrador és fonamental per dinamitzar l’economia rural”

economia
Dilluns, 7 novembre 2022. 09:37. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Han començat les obres de construcció d'un obrador comunitari que l'Ajuntament de Jorba aportarà al Parc Agrari de la Conca d'Òdena. La instal·lació s'ubica al costat de la nau del magatzem municipal. L'equipament, d'uns 400 m² de superfície, es destinarà a les tasques pròpies d'obrador de productes làctics i vegetals, i comptarà amb un 'picking-place'. Les obres tenen un pressupost de 171.645,89 euros, finançades en part per la Diputació de Barcelona, i es preveu que finalitzin a finals d'any. Des de l'Ajuntament de Jorba han destacat que aquest obrador comunitari "permetrà atraure activitats del sector alimentari que generin activitat econòmica al municipi". David Sánchez, batlle de Jorba, ha remarcat que "l'obrador del Parc Agrari és un equipament que serà estratègic, un element tractor per al municipi, per impulsar i millorar el sector alimentari des de la proximitat. En aquest i altres projectes que generin creixement econòmic i millors oportunitats per als nostres ciutadans sempre ens hi trobaran".

Des de l'ajuntament de Jorba han detallat les actuacions que es faran en les obres: Es tancarà l'actual accés a l'espai i se n'obrirà un de nou, directe des de l'exterior, amb una porta seccional per a vehicles i una porta d'accés. Se n'adequaran també les instal·lacions existents de sanejament, provisió d'aigua i electricitat i es faran instal·lacions noves de gas combustible i climatització. L'obrador comptarà amb panells frigorífics i de qualitat PIR a tot el perímetre i en les participacions de l'espai, així com a sostres i portes. Per últim, es procedirà a muntar i adequar el mobiliari de treball fix i bàsic de l'espai. L'espai es dividirà en tres sectors, l'obrador de vegetals, el de làctics i un picking-place. S'hi crearà una plataforma exterior per a l'accés, la càrrega i descàrrega i una zona d'emmagatzematge. L'obrador de vegetals comptarà amb una cuina, una pica, taules de treball i una càmera freda, i el de làctics, amb una càmera freda, una pica, taules de treball i equipament específic per a la producció de làctics.

David Sánchez ha destacat que l'obrador "és fonamental per dinamitzar l'economia rural. El sector agroalimentari té molt camp per córrer a l'Anoia i, per això, posem a disposició del Parc Agrari aquest equipament que permetrà als productors locals no haver d'assumir el cost d'un obrador propi, a més de ser punt de trobada entre productors i persones consumidores".

El parc agrari comprèn quinze municipis, amb Jorba com un dels impulsors del projecte des dels inicis, apostant per una política de col·laboració publicoprivada que aporta competitivitat al sector. Aquest recurs de dinamització econòmica serà més que un espai de producció, serà un viver de nous projectes i de consolidació de negocis agroalimentaris existents. L'intercanvi d'oportunitats i facilitació de sinergies entre els productors serà un motor de creixement i de futur.

Alhora, aquest nou concepte d'equipament, posiciona Jorba com un dels epicentres d'aquest sector, amb lideratge territorial, ja que radiarà la prestació del servei de l'obrador també als altres 14 municipis participants: Argençola, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, Igualada, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Òdena, Orpí, Rubió, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.