//Plugins sense CDN ?>
Els parcs eòlics anoiencs es mantenen en el centre d'atenció. Mentre dies enrere la Plataforma Salvem el Pulmó Verd de l'Anoia donava diverses explicacions sobre la poca conveniència de fer un parc eòlic a la zona de Carme i Orpí, a l'altre costat de la comarca, a pujalt, demanen agilitzar la feina d'una nova subestació per posar els nous molins en marxa el més aviat possible.
La subestació, amb capacitat per a connectar a la xarxa un total de 145 Megawats, és el punt on s’han de connectar les línies elèctriques soterrades provinents dels aerogeneradors –a un voltatge de 20Kv- i transformar l’electricitat produïda a 220 Kv per tal de ser transferida a la xarxa elèctrica general. Per aquest motiu, i amb la previsió que els quatre parcs estiguin a punt per entrar en funcionament al mes de juliol, els representants del consistori i els responsables de les empreses promotores van manifestar a Lluís Pinós l’interès en que la subestació estigui enllestida en el mateix termini.
Pinós, que va admetre haver quedat sorprès ja que “he vist que s’estan aixecant molts molins”, es va comprometre a fer el possible per agilitzar les obres de la subestació ja que “en principi no teníem previst finalitzar-la fins al mes de setembre, però entenc que és necessari posar en servei els parcs tan bon punt s’hagin construït”.
En referència a la producció elèctrica, Lluis Pinós, va manifestar que “la nostra funció és gestionar l'oferta i la demanda d'electricitat i transportar-la”, i va afegir que “des del centre de control de Red Eléctrica, les energies renovables tenen prioritat a l'hora de gestionar aquesta demanda.”
Marc
Girona
10 de febrer 2012.12:30h
Només volia ajudar a evitar la castellanització que està patint el català,dia rere dia i de forma constant i progressiva.
Aquí dieu: ”Els tres primers substantius del títol DONEN... Llegir més problemes,...” En català les coses no Donen problemes sino que PORTEN problemes. El verb DONAR s’ha anat introduint al català amb significats varis en forma de castellanització. En català, per exemple no DONEM un petó, sino que FEM un petó, no DONEM una volta sino que FEM un vol, no ens DONA por sino que ens FA por, i així trobem moltíssimes castellanitzacions mitjançant el verb DONAR.
El blog següent tracta el tema dels castellanismes i en poisa molts i molts exemples que cal evitar: www.elcatalacomcal.blogspot.com
Una salutació, Marc