//Plugins sense CDN ?>

Tot i així, la Coopac afirma que cada vegada el consum s'estén més per Catalunya i que anualment s'incrementa la distribució a l'àrea de Barcelona, on preveuen que hi hagi el focus principal de vendes. Segons la Coopac, en els darrers tres anys les vendes de cigronet de l'Alta Anoia s'han multiplicat per dos i en l'últim any se n'han venut 400.000 pots.
Josep Puigpelat, president de la Coopac, explica que cada vegada més es consumeix el cigró cuit, mentre que el cru agafa més volada entre el sector de la restauració.
Per Puigpelat, és important apostar socialment pel cigró com una de les fonts principals de proteïna vegetal i estendre el seu consum a l'àrea metropolitana de Barcelona, on la majoria del llegum que es consumeix prové dels Estats Units. 'Entre tots, hem d'apostar pels productes pròxims', afirma Puigpelat.
Actualment, el cigronet de l'Alta Anoia cuit es distribueix en tres tipus de pots, un d'un quilo 400 grams, un segon de mig quilo i un tercer de 240 grams.
Violeta Gumà - ACN