TORNAR

‘L’Anoia i les seves empreses tenen una gran oportunitat’ amb la Mobile World Capital

Una trentena d’empreses participen en el Vè dinar Networking de TICAnoia

economia
Divendres, 27 abril 2012. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una trentena d’empreses van participar, aquest dijous, en el cinquè Dinar Networking de la comissió TIC de la Unió Empresarial de l’Anoia, TICAnoia. En aquesta jornada es va explicar com la designació de Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil pot potenciar i crear nous projectes empresarials a Igualada i a la comarca de l’Anoia.

Un moment del dinar Networking

Està previst que la designació de Barcelona com a capital de la telefonia mòbil creï al territori un hub empresarial d’empreses tecnològiques que s’aprofitin dels esforços i les iniciatives que sortiran d’aquesta capitalitat. Així ho va assegurar el vicepresident executiu de la Fundació World Mobile Capital Barcelona, Agustí Cordón, que va animar a les empreses anoienques a participar en aquesta iniciativa, que preveu tenir un impacte econòmic de 3.500 milions d’euros.

Durant el cinquè Dinar Networking de TICAnoia, Cordón va explicar que les empreses tecnològiques, però també aquelles que no ho siguin, poden aprofitar-se d’aquesta capitalitat per desenvolupar les seves idees i projectes en l’àmbit de la telefonia mòbil. ‘L’Anoia i les seves empreses tenen una gran oportunitat que val la pena aprofitar’, va assegurar.

El vicepresident de la fundació que gestiona la Mobile World Capital també va comentar que tot i que el projecte tot just s’acaba d’iniciar-se, les empreses que hi vulguin col·laborar han posicionar-se quan abans millor: ‘Tot això va molt ràpid i cal espavilar-se per poder iniciar projectes interessants’, va dir. En aquest sentit, Cordón va posar com exemple a l’Aeroport de Barcelona, que ja està treballant en una aplicació mòbil en la que els passatges podran gestionar la seva targeta d’embarcament i rebre informació sobre els vols que passin per aquesta instal·lació. Amb aquesta capitalitat i amb les sinergies suficients, una empresa anoienca podria participar en aquest projecte’.

La comissió TICAnoia, al costat de qualsevol iniciativa

Per aconseguir-ho, però, caldrà fer una aposta decidida per aquest sector. En aquest sentit, el dinar va servir per establir els primers contactes entre la comissió la Unió Empresarial de l’Anoia, la comissió TICAnoia i la Fundació World Mobile Congrés, així com també amb l’Ajuntament d’Igualada. Cordón es va comprometre a realitzar una nova jornada de treball per poder iniciar els primers projectes i des de l’Ajuntament es va donar suport a qualsevol iniciativa que sorgeixi d’aquest àmbit.

Barcelona com a Mobile World Capital

La designació de Barcelona com a capital mundial de la telefonia mòbil vol convertir la capital catalana en referent mundial d’aquest sector i crear un hub empresarial que aglutini empreses de l’àmbit tecnològic. A més, aquesta capitalitat pivotarà sobre diverses iniciatives de caire ben diferent. En primer lloc, permet la continuació del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil –que ja fa uns quants anys que es realitza a la capital catalana-, la celebració d’un festival lúdic i festiu sobre la mobilitat i adreçada a tota la ciutadania, l’acondicionament d’un gran complex sobre telefonia que s’ubicarà al centre de Barcelona i la creació d’aquest hub d’empreses del sector.

Per aconseguir-ho, diverses institucions catalanes i estatals s’han unit en la Fundació World Mobile Capital Barcelona, una institució que ha de gestionar en els propers anys tots aquests projectes. Un dels objectius d’aquesta capitalitat és convertir Barcelona en referent mundial i aconseguir captar inversions, projectes i innovació en un camp en constant creixement.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.