TORNAR

L’Atelier Restaurant Pedagògic es posa en marxa

Una interessant oportunitat per als joves que es formen

economia
Dijous, 20 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’inauguració del Restaurant, gestionat per professors i alumnes de la Formació Professional de Cuina i Serveis de l’Escola Pia d’Igualada, tindrà lloc avui, dijous dia 20 de novembre, coincidint amb la jornada inaugural del propi Centre d’Innovació Anoia

L’Atelier, un mot pres del francès que significa “el taller”, és el nom pel que ha optat la Fundació Taleia-Escola Pia per al nou projecte de Restaurant Pedagògic, ubicat al Centre d’Innovació Anoia, a Vilanova del Camí, un espai on els alumnes de Formació Professional de Cuina i Serveis de l’Escola Pia d’Igualada hi tenen la seva particular aula de pràctiques. L’inauguració oficial del Restaurant —que ja porta des del mes de setembre oferint el servei de bar i cafeteria— tindrà lloc avui, dijous dia 20 de novembre, coincidint amb la jornada inaugural del propi Centre d’Innovació Anoia. Tanmateix, està prevista la programació de jornades de portes obertes per a les escoles de Vilanova del Camí i Igualada, així com per al públic general.

L’objectiu d’aquest projecte, sense ànim de lucre, no és només crear un centre de pràctiques per així contribuir al desenvolupament professional dels alumnes sinó, també, poder oferir sortides laborals i crear convenis amb altres entitats del sector per estimular el trànsit de treballadors for-mats a l’Escola Pia d’Igualada. A més, també pretén ser una proposta innovadora en l’àmbit social, doncs, en aquest restaurant no hi ha preus fixes per als menús, sinó que, tal com afirma Jaume Ars, director de l’Escola Pia d’Igualada, “les persones mengen convidades per algú i quan marxen decideixen què volen pagar per convidar a un altre”, per tant, els comensals formen part d’una cadena de generositat on, d’acord amb el que promulga seu eslògan, “el valor el marques tu!”. Si visitem l’Atelier, podrem gaudir d’una cuina senzilla, amb plats que puguin agradar a tothom, de proximitat, amb una selecció variada, de qualitat i amb productes frescos. El personal del restaurant està format per un professor/a de cuina, un professor/a de serveis, dos ex-alumnes contractats com a treballadors i quatre alumnes en pràctiques que aniran rotant setmanalment. Els horaris d’obertura són de dilluns a divendres de 8 a 17 hores, oferint esmorzars i dinars i, també, serveis d’ àpats i menjar per emportar.

El conveni amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí fa possible el projecte

Aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Taleia-Escola Pia, no hagués estat possible sense la col•laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, qui va donar una forta embranzida al projecte encabint-lo dins el Centre d’Innovació Anoia. “El projecte va començar a gestar-se fa alguns anys” explica Ars, “però veu la llum amb el conveni amb l’Ajuntament de Vilanova”. Tanmateix, els re-presentants de l’Ajuntament de Vilanova del Camí consideren que la col•laboració és important per fomentar la formació professional dels joves de la comarca i, a més, adequada pel què fa al perfil de serveis que es volen incloure en el Centre d’Innovació Anoia.

Una oportunitat per als joves en formació


Ja feia anys que els alumnes de Formació Professional de Cuina i Serveis de l’Escola Pia d’Igualada realitzaven les seves pràctiques en restaurants de la ciutat o de municipis veïns. “Era molt complicat anar trucant a les portes dels restaurants”, afegeix Jaume Ars, que afirma que ja s’havien plantejat crear algun tipus de centre de pràctiques dins l’escola, però no va ser possible per qüestions de normativa. Ara, amb l’Atelier, els alumnes d’aquesta FP tenen l’oportunitat d’aprendre, créixer, acostar-se una mica més a la realitat, al dia a dia, de qualsevol restaurant. I, a més, ho valoren molt positivament: “és una gran oportunitat i estem gaudint molt”, afirma una de les alumnes en pràctiques, “volem aprofitar-ho al màxim i aprendre tot el que es pugui”, explica una altra. I és que, potser, el més bonic d’anar a l’Atelier és veure com aquells nois i noies estan aprenent, estan millorant, s’esforcen, ho fan amb passió, amb motivació, amb aquelles ganes que caracteritza aquells que acaben de donar el primer pas. I, nosaltres, com a comensals, tenim la possibilitat de ser partícips d’aquest procés d’aprenentatge tan màgic.

 Xènia Castillo

 

                                                                                                                                                                                                                                                                            


1 Comentaris

J

Juan Sola Suris

22 de novembre 2014.18:39h

Respondre

Una vegada mes la iniciativa publica s introdueix en la iniciativa privada en competenciadeslleal amb els empresaris establerts
Es podria entendre com escola , serveis de dilluns a divendres el... Llegir més migdia pero cuina per emportar catering etc...es insulta i prevaricador I despres volen que els empresaris invertim.,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.