//Plugins sense CDN ?>
En total, doncs, el grup disposa ja de cinc espais de restauració: Cal Ble Centre (a la Rambla d’Igualada), Can Macià (Òdena), Ca n’Alzina (Rubió), el Molí Blanc (Jorba) i inGràcia (Barcelona). Mentre que el restaurant igualadí ofereix carta cada dia de la setmana, la resta d’espais estan dedicats als convits, celebracions i events. A Cal Ble Centre és també on es troben les oficines i el centre de producció, on es prepara el menjar per al càtering i una part dels àpats dels banquets —que s’acaben d’elaborar definitivament al mateix espai on es serveixen.
Cal Ble va néixer l’any 1999 amb la filosofia de combinar la restauració i la cultura. Així doncs, durant uns set anys Cal Ble Centre va acollir més de 1.000 actes culturals diversos, des de xerrades fins a presentacions de llibres o actuacions artístiques. Finalment, però, l’àmbit cultural va resultar econòmicament difícil de mantenir, així que es va reorientar l’empresa cap a la restauració en exclusiva. De totes maneres, el gust per la cultura hi continua essent present i, encara que actualment no hi hagi una programació estable, des de l’empresa s’està obert a col·laborar i organitzar activitats d’aquestes característiques. Coincidint amb aquesta reorientació, Cal Ble va fer el salt cap als esdeveniments i banquets, i va començar a integrar altres espais que permetessin acollir-los.
Creativitat i producte
Expliquen des de Cal Ble que el restaurant del centre d’Igualada ofereix una cuina que presta molta atenció al producte, a la qualitat, i que es basa en la brasa i en la cuina més tradicional. La carta, doncs, és ‘informal’ i oberta, ja que permet la flexibilitat amb la combinació de diversos plats i racions. Pel que fa als banquets, el tipus de cuina que es fa és més creativa i oberta a les noves tendències.
L’equip humà i els espais, els secrets
Un dels actius principals de l’empresa és l’equip que hi treballa: gent formada i professional, i amb molta il·lusió. L’equip és, segons expliquen, una part essencial de Cal Ble. Un altre dels aspectes que més es cuida és que els espais que s’ofereixin siguin el màxim d’acollidors: es para molta atenció a l’acústica de les sales i a la il·luminació perquè creïn un ambient còmode per als comensals.