TORNAR

Carme Ruscalleda va visitar l’Anoia

Va ser la convidada d'honor de l'espai econòmic

economia
Dimarts, 11 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La cuinera internacionalment coneguda Carme Ruscalleda va presidir dijous l’Espai Econòmic, convidada per la sumiller anoienca Sònia Farran que, junt amb el seu marit Manel López, dirigeixen el restaurant Kan Bakus, a la Rambla d’Igualada.

Manel López i Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda és una cuinera catalana nascuda al maresme i propietària, junt amb el seu marit Antoni Balam (que també fou present a l’acte), del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio (Japó). El restaurant català compta amb tres estrelles de la Guia Michelin a la labor de la cuina del restaurant i el recentment obert al Japó n'ha obtingut ja dues.

És una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin, essent la que en té més de tot l’estat espanyol. Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana. La seva cuina es basa sobretot en aquesta, a la que aporta un toc diferent o original; hi destaquen els seus plats de peix.

Dijous passat fou el convidat d’honor de l’Espai Econòmic. Aquest és un fòrum de trobada, que aquest any ha celebrat el seu dotzè aniversari, en el que un cop al mes es reuneixen empresaris de la majoria de sectors establerts a la comarca.

Aquestes reunions són tot fent un dinar dins un àmbit distès i independent en el que no es fa partidisme polític ni competència empresarial. Es troben per compartir opinions, generar debat i especialment per rebre un cop al mes a personatges de tots els àmbits, tant empresarials, com culturals o polítics, que siguin il·lustratius d’una activitat concreta amb qui, d’una manera molt propera, poder copsar diferents actualitats del que ens està passant i de com s’està movent el món.

S’obrí el fòrum econòmic tot fent una breu introducció al currículum i la vida deRuscalleda, fent especial èmfasi en la seva vessant de passió pels productes de la terra i la feina ben feta més que en la seva trajectòria empresarial. Al llarg del dinar, que es realitzà al Mas dels Vivencs de La Pobla de Claramunt, explicà diverses vivències personals i anècdotes que mostraren un cop més la senzillesa i proximitat d’aquesta cuinera de fama internacional.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.