//Plugins sense CDN ?>
Quins eren aquests inputs negatius que amenaçaven els nivells actuals de les Borses? D'una banda l'escalada dels preus del petroli a causa de les tensions amb l'Iran i dels constants rumors de suspensió d'exportacions a països occidentals. D'altra banda, les males expectatives de creixement que la Comissió Europea va vaticinar sobre diversos països de la Unió Europea durant el 2012 i finalment alguns resultats negatius que es van publicar la setmana passada.
Però finalment es van imposar les bones notícies com l'acord sobre el segon rescat grec L'Eurogrup va acordar proporcionar 130.000 milions d'euros a Grècia fins a 2014, a través del EFSF i la participació de l'FMI. Per la seva banda el sector privat va assumir un quitança del 53,5% del valor nominal, per sobre del 50% previst, mentre que el BCE i els bancs centrals nacionals van renunciar als beneficis de la tinença de deute grec. El conjunt de mesures acordades, juntament amb el pla d'ajust presentat pel govern grec i que tindrà un control permanent per part de les autoritats europees, permetran reduir el deute públic fins al 120,5% del PIB el 2020 (160% actual) . També es va rebre amb optimisme la baixada del coeficient de reserves pel Banc Central de la Xina. Però el més destacat és que el BCE continua injectant liquiditat via bancs perquè comprin deute públic i en la mesura del possible prestar al sector privat per reactivar la fluïdesa monetària.
Aquesta setmana tindrem dades de l'ISM manufacturer i de comandes de béns duradors als Estats Units. A Europa i Xina tindrem dades del PMI de manufactures. A més tindrem una nova subhasta de liquiditat del BCE, les peticions de liquiditat en aquesta subhasta, per excés o per tot el contrari, poden alterar la percepció dels inversors
Miquel Bernadí Llucià Director de la Sala de Borsa de CatalunyaCaixa Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |
Patriota igualadí
Igualada
28 de febrer 2012.14:02h
Aquests mercats dels quals parlen són els que estan dominant les nostres vides precaritzant-les cada vegada a més velocitat. Prou d’especulació, volem economia real, palpable, l’economia que... Llegir més beneficia realment a les persones i no la que s’aprofita per treure el màxim benefici privat a costa del benestar públic.
MÉS DE 200 DESNONAMENTS L’ANY 2011 A IGUALADA. FAREM ALGUNA COSA O SEGUIREM ÉSSENT ESCLAUS DELS MERCATS COM FINS ARA?
Independència i Socialisme! Fora lladres dels PPCC!