//Plugins sense CDN ?>
La xerrada es va centrar en explicar el nou sistema de preus públics per a crèdits matriculats per primera vegada. L'acte va anar a càrrec de Pere Pardo, Director Executiu de l’AGAUR (Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca), acompanyat del conseller d’ensenyament del Consell Comarcal de l’Anoia, Carles Castro.
Pardo va explicar que el nou sistema estableix l’import que ha de pagar l’estudiant en funció del nivell de renda familiar computable i el nombre de membres de la unitat familiar, sempre que no es superin determinats nivells de patrimoni familiar. S’estableixen set llindars diferents de renda familiar en funció dels quals es paga entre el 0% i el 25% del cost total dels estudis, a través de les Beques Equitat.
El llindar 0 correspon als estudiants que compleixen els requisits per accedir a una beca del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD). Els llindars de l’1 al 5 corresponen als estudiants que es poden beneficiar d’una Beca Equitat. El llindar 6 correspon als estudiants que no poden accedir a una beca però sí demanar, a l’igual que la resta, el pagament fraccionat.
El termini de sol·licitud de les principals beques a les quals es poden acollir acaba el 15 d'octubre. Per a més informació es pot consultar al web www.matriculauniversitaria.cat.
A la sessió hi van participar una vintena d’estudiants, pares i familiars i va ser seguida amb gran interès. Castro, va manifestar la voluntat de seguir anualment organitzant aquest tipus de sessió informativa de sol·licitud de beques i altres tipus d’ajuts al pagament dels estudis universitaris i del seu procés de matriculació.
El 26 de setembre aquest mateix mitja informava que l’Ajuntament d’Igualada havia aprovat amb els vots favorables de CiU, ERC-Rcat i el PSC, l’abstenció de ICV i el vot contrari del PP i PxC... Llegir més una moció de declaració d’independència de Catalunya.
Aquesta moció deia entre altres coses (segons la crònic):
”Catalunya te dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica i insta al Parlament a iniciar el procés que dugui a la plena realització de Catalunya com a país”
”dona suport a les accions que emprengui l’Assemblea Nacional Catalana, i compromet al consistori a treballar amb la ciutadania i entitats locals per ampliar la majoria social que reclama l’Estat propi”
”l’Ajuntament d’Igualada demana al Parlament de Catalunya acordar amb caràcter immediat les mesures que cregui convenients i ordenar la transició fins a la constitució formal de l’Estat Català. Mesures, en tot cas, encaminades a esdevenir un estat propi de la Unió Europea”
Personalment penso que la pancarta va directament en aquest sentit i ho aplaudeixo. Però per aquesta mateixa raó no entenc perquè es queixen ara els membres del PSC, a no ser que la seva ”gosadia” en votar favorablement aquesta moció els hi hagi passat factura internament.
Tampoc acabo d’entendre a la Sra. Mateu, ja que ella es va abstenir elegant que: ”s’abstenia per que en la moció hi trobem a faltar la part més social i considerem que la sobirania ha de ser plena, no només de l’Estat sinó també dels mercats”. En tot cas si admet que la sobirania en relació a l’Estat ha de ser plena, la pancarta també va en direcció correcta.
El mal humor del PP i del PxC que van votar-hi en contra si que l’entenc, aquets no enganyen a ningú: el PP per exemple va dir que els acords que s’adoptaven eren nuls de ple dret i atemptaven contra el model d’Estat que presenta la Constitució.
Penso que alguns haurien de reflexionar una mica, els ciutadans ja no estem per orgues i no podem tolerar aquest ara si, ara no. Estem en uns moments històrics i tots ens hem de posicionar decididament, per tant si nosaltres o hem de fer, hem d’exigir també que o facin aquells que d’alguna manera o altre ens representen
Una igualadina
11 d'octubre 2012.11:24h
Donar beques només a la gent sense recursos em sembla importantíssim, però també s’hauria de mirar el rendiment de l’alumne o sigui les seves notes. és la única manera de premiar... Llegir més l’esforç que fan alguns dels estudiants.
Al final acabem pagan els de sempre : els que tenim la renda declarada, aquells que també pagarem la sanitat i altres serveis.