//Plugins sense CDN ?>
En aquest sentit, va contribuir molt positivament la nova injecció de liquiditat a 3 anys del Banc Central Europeu (529.000M €), per sobre del que s'esperava, després de la relaxació d'exigències als col·laterals per accedir a aquestes finestres de liquiditat.
Aquesta injecció de liquiditat, conjuntament amb la bona col·locació de deute europeu, va contribuir a relaxar les primes de risc.
Destaca així mateix l'aprovació del segon rescat a Grècia, per valor de 130.000M €. Perquè es formalitzi, caldrà esperar a les dades d'èxit del bescanvi de deute privat (venciment: 8 de març).
No és l'única dada europea destacada de la setmana: a les reunions de l'Eurogrup i el Consell Europeu s'ha tancat la ratificació del tractat de contenció fiscal, així com una estratègia no només fiscal, sinó també per potenciar l'ocupació i el creixement.
Entre els factors que han decebut al mercat, destaca l'allunyament d'un possible QE3 per part de Bernanke, refredant a les borses que esperaven l'anunci. Com a justificació per a això, hi ha les pressions inflacionistes dels preus energètics i de l'altra banda, la millora del mercat laboral.
Aquesta setmana estarem atents a l'evolució del preu del petroli i la seva escalada, així com a l'evolució del canvi de deute grega. Si l'acceptació supera el 90%, podran accedir directament als fons de rescat, mentre que si oscil·la entre el 75% -90% el dia 9 la Unió Europea hauria de decidir si es concedeix o no.
També observarem de prop l'informe d'ocupació als Estats Units, i la publicació de resultats empresarials.
Miquel Bernadí Llucià Director de la Sala de Borsa de CatalunyaCaixa Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |