//Plugins sense CDN ?>
Acompanyada del regidor de Joventut d’Igualada, Joan Requesens, ha pogut conèixer de primera mà les iniciatives engegades en aquest àmbit que es concentren en la denominada Caixa d’Eines per l’Emprenedoria, amb recursos centrats en dues àrees cabdals com són la formació i l’ocupació dels joves. Del conjunt d’accions que inclou, destaquen les videoexperiències #actitudvital, uns muntatges audiovisuals on joves igualadins de 16 a 25 anys transmeten amb el seu testimoni a altres nois i noies el valor de l’emprenedoria i la pròpia iniciativa.
A banda, la diputada ha pogut conèixer també el nou Servei d’Orientació Laboral de La Kaserna, que es posarà en marxa el proper mes de setembre i que permetrà elaborar un Currículum per Competències, que potenciarà les seves habilitats personals per convertir-les en competències i facilitar-los l’entrada al món laboral.
Mireia Solsona ha afirmat que “els joves són especialment receptius a l’emprenedoria, perquè estan molt oberts a la innovació, la creativitat i l’ús de les tecnologies”. Per això, afegeix, “el model d’emprenedoria que es vol potenciar amb accions com aquestes, impulsades pels ajuntaments amb el suport de la Diputació, és el de l’actitud vital que, més enllà del vessant empresarial, potencia les capacitats que els han de ser útils en el futur”. La diputada ha afirmat que les accions iniciades a Igualada són un exemple de bona pràctica que es poden exportar a altres municipis.
De la seva part, Joan Requesens, responsable de les polítiques de Joventut al consistori, ha afegit que “el nostre objectiu és que els joves no només adquireixin coneixements sinó que, sobretot, desenvolupin les seves pròpies competències, en un moment especialment difícil pel que fa a la seva realització professional i la inserció al mercat laboral”.
Els vídeos de la iniciativa #actitudvital es poden veure aquí.
Sr. Jo
15 de maig 2014.09:45h
Se’ls ha explicat, també, que gràcies als bons serveis de juventut de l’ajuntament, les joves igualadines han hagut d’okupar un edifici per a poder fer realment polítiques de juventut?