//Plugins sense CDN ?>
Flexbrick és el nom del nou teixit ceràmic que permet canviar el sistema de construcció de ‘peça per peça’ pel d’un teixit que es pot adaptar a molt tipus de construcció. Segons Sarrablo, l’arquitecte que ha dirigit el projecte, la importància del nou producte es troba en el fet que s’han combinat materials ja existents per crear-ne un de nou: ‘El valor és haver unit elements que ja coneixíem per crear una nova manera de construir tot superant la col·locació peça per peça i permetent als arquitectes treballar de manera més creativa’.
Col·laboració entre empresa i universitat
El nou teixit ceràmic és el resultat d’un treball de col·laboració entre la Universitat Internacional de Catalunya i l’empresa pierenca Ecoceràmica. Segons Sarrablo, cada vegada és més important aquesta col·laboració ja que permet que la investigació universitària no es quedi en una simple teoria i les empreses es poden beneficiar del treball destinat a investigació i desenvolupament.
L’Anoia, pionera en l’adaptació del projecte
La participació anoienca en aquest nou invent va més enllà de la fàbrica pierenca, i és que el primer prototip realitzat amb aquest producte es troba a Sant Martí de Tous. Des de l’estiu passat Casa Mingu, la primera llar fabricada amb aquest material, ja és una realitat.
A més a més, dues empreses del mateix municipi, Teixits Metàlics Estruch i Senagua han participat activament en diferents moments del procés de creació del teixit. Finalment, i per acabar de completar la presència de la comarca en aquest nou projecte, l’arquitecte encarregat de la coordinació ha estat l’igualadí Jaume Colom.
bet
rubió
15 d'abril 2011.19:19h
Senzillament fantàstic, felicitats!