TORNAR
PUBLICITAT

Electrònica amb tacte de teixit

Teclats de roba, catifes conta persones o llençols lluminosos

economia
Dimarts, 14 octubre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La tecnologia al servei del món tèxtil és una innovació que no queda tan lluny, si bé la majoria de productes estan en la fase de prototip. Precisament les possibilitats que la tecnologia ofereix a la moda, als complements, a les tapisseries de cotxes o interiors de sales són algunes de les aplicacions que es podran veure i tractar en la jornada d’Innovació tèxtil que Fitex ha organitzat per aquest dijous.

Disseny de Joan Fàbregas

Disseny de Joan Fàbregas

Teclats de roba - Sensing Fabrics

Teixits lluminosos - Sensing Fabrics

Josep Mª Palau, director dels serveis territorials de Catalunya, juntament amb Jordi Rodríguez d’ ACC1Ó, i Josep Sellarès, sots president de Fitex seran els encarregats de presentar la jornada i seguirà a les 4 la conferencia “Innovación en el modelo de negocio textil” a càrrec d’Álvaro Gonzalez-Alorda de l’ISEM Fashion Business School.

La taula rodona posarà en contacte proveïdors i clients tecnològics. Miquel Ridao, responsable de Sensing Fabrics (projecte sorgit de diverses empreses entre elles Fitex) mostrarà en un show room algunes de les aplicacions dels seus productes: sensors de pressió que en un teixit poden servir de teclat auxiliar (mida mocador) per un iPod o cosit a un sofà de comandament a distancia. Sensors de presencia que en una catifa poden contar persones o sota la tapisseria del cotxe analitzar com seu el conductor. Teixits lumínics en decoració de luxe com cortines o estovalles que canvien de color, en equips de protecció substituint les tires reflectants o en accessoris com ara bosses de mà que s’il·luminen per dins.

Miquel Ridao reconeix que ara com ara la tecnologia aplicada té el seu cost “la majoria de materials i productes són específics, poques unitats per prototips, fins que no hi hagi un consum massiu no serà assequible”.

Qui ho ha començat a aplicar i ho ha portat a passarel·la ha estat el dissenyador Joan Fàbregas. Trepitjant dues vegades la Cibeles aplica en alguns dels seus dissenys, els teixits lumínics i les tintes termocròmiques, una aposta arriscada que de moment no ha començat a comercialitzar. “La tecnologia ens envolta i cal que la passarel·la mostri el que es pot fer; tot són propostes factibles però ens falta una cultura de moda i de tecnologia. Quan a algú li expliques que utilitzes teixits de fibra òptica pensen en el cable de la TDT i s’estranyen; falta informació”.

Juntament amb Ridao i Fàbregas participaran de la taula rodona Israel Nadal de Figueras International Seating, Mariana Méndez de Mandarina Duck i Y’s, i Esther Porta, de TAG Innovación - Grup Estambril.

Tancarà la jornada el gerent de Fagepi, David Garcia que presentarà la nova imatge corporativa de l’agrupació tèxtil, seguit d’un refrigeri .

Cal confirmar assistència al 938 032 993

Documents adjunts

Programa de la jornada



1 Comentaris

M

Maria

Igualada

10 d'agost 2010.15:45h

Respondre

Aquesta vaga ès un xantatge en tota regla.
El ministre Blanco podría colocar els militars a controlar tal i com va dir.
Que estan de vacances? Que no dominan l’anglès?
Al menys ajudaría a... Llegir més entendre la carrera militar de que serveix.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.