TORNAR

Una empresa de Capellades aposta per incorporar treballadors amb discapacitat

La fórmula s’anomena enclavament laboral i permet a les empreses amb sensibilitat social integrar col·lectius en risc

economia
Divendres, 24 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Taller Àuria (TAC) i Schneider Electric han signat un acord perquè cinc operaris i un encarregat del Centre Especial de Treball del TAC s’incorporin a treballar a la planta productiva que Schneider Electric té a Capellades. La fórmula que han acordat les dues empreses s’anomena enclavament laboral, i té una durada d’un any prorrogable a tres.

Els treballadors del TAC ja s’han incorporat a la fàbrica d’envolupants i armaris elèctrics d’Universal Enclosures de Capellades i tots ells són residents al municipi, cosa que els evita haver de fer desplaçaments a Igualada per anar a treballar. L’horari establert és de torn de tarda de 14 a 22h i els treballadors cobreixen els llocs de la línia de pintura penjant i despenjant els armaris elèctrics, segellat de juntes i neteja dels ganxos. Els treballadors de TAC mantenen les condicions laborals i contractuals amb Taller Àuria, de manera que puguin retornar al Taller en cas de necessitat.

Amb aquesta fórmula d’enclavament laboral, l’empresa cooperativa Taller Àuria vol demostrar que els seus treballadors tenen el més alt grau d’exigència i compromís amb la qualitat, que assoleixen els objectius de producció establerts i que compleixen amb escreix la responsabilitat que comporta cada lloc de treball.

No és la primera vegada que Schneider Electric integra col·lectius en risc d’exclusió social als seus centres productius sinó que ho ha fet històricament, ja sigui en forma d’enclavament o externalitzant determinats serveis. Manuel Ángel Sánchez, Director de Recursos Humans de Schneider Electric explica: 'Hem pogut comprovar a les nostres plantes que aquest tipus d’enclavament repercuteix en benefici de tots, dels nous treballadors i les seves famílies però també de la nostra empresa.'

Protegir els drets laborals de les persones amb discapacitat

La situació de crisi afecta especialment al col·lectiu de persones amb discapacitat, que presenta unes xifres d’atur superior a la mitjana. A part de la situació d’atur són freqüents els casos de vulneració dels drets laborals d’un col·lectiu de treballadors que, sovint, no té les eines per defensar-se. Per això el Centre Especial de Treball del Taller Àuria busca noves fórmules que permetin incorporar persones amb dificultats(malalts mentals i persones amb disminució psíquica i risc d’exclusió social) i fer-ho amb les màximes garanties de protecció.

Una fórmula vàlida per a d’altres empreses

La fórmula de l’enclavament laboral és extrapolable a totes aquelles empreses que es vulguin comprometre amb la diversitat i amb la integració dels col·lectius més desafavorits i tirin endavant projectes de responsabilitat social corporativa. L’acord, a més, és una mesura legal que permet a les empreses complir el requisit de la Llei d’Integració Social de Minusvàlids (LISMI), que obliga a les empreses públiques o privades de 50 treballadors o més a reservar el 2% dels llocs de treball a persones amb discapacitat.

Des del TAC esperen poder repetir aquesta experiència amb el màxim nombre possible d’empreses de l’Anoia. Si les empreses no poden assumir la incorporació de personal, també s’ofereix la possibilitat de subcontractar la feina i realitzar-la a les mateixes instal·lacions del Taller Àuria.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.