//Plugins sense CDN ?>
La situació crítica que es pot generar si no s'avancen obres de connexió viària va ser un dels temes que van tractar els empresaris masquefins, l'UEA i l'Ajuntament en la trobada que va tenir lloc dimecres. Una trobada que la UEA vol que tingui una periodicitat estable.
L'Ajuntament i representants del teixit empresarial i industrial masquefí van fer una reunió de treball conjunta impulsada per la Unió Empresarial de l'Anoia. Hi van prendre part l'alcalde Xavier Boquete; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Mernissi; el president de l'UEA, Blai Paco; el representant de l'UEA a Masquefa, Miguel Àngel Aceiton; i membres de les diverses empreses i industries amb seu al municipi. Sobre la taula, la preocupació per quan hi haurà notícies de la B-40.
La trobada tenia com a objectiu fer balanç de les accions que s'han impulsat des del consistori, traçar conjuntament les línies de treball a seguir de cara als propers mesos i consensuar nous projectes de futur. El tema estrella va ser el desdoblament de la B-224 i l'enllaç de la B-40 amb l'A-2. Projectes "imprescindibles" per al teixit empresarial i
per a l'Ajuntament de Masquefa i que Xavier Boquete va assegurar que garantirien "la cohesió territorial; permetrien atraure noves empreses; generarien nous llocs de feina qualitatius, quantitatius i de proximitat tant al municipi com a la comarca de l'Anoia; incrementarien la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit; i reduirien dràsticament l'impacte mediambiental".
L'alcalde va manifestar la necessitat de generar un consens social generalitzat al conjunt de la comarca al voltant d'aquesta qüestió. Per tot plegat, s'ha encarregat a l'Institut Cerdà –fundació de referència a Catalunya en el desenvolupament de projectes de territori- un estudi de viabilitat i dels costos i beneficis d'aquesta infraestructura amb l'objectiu de posar de manifest el seu retorn social, així com el cost d'oportunitat de no tenir aquesta connexió. La reunó va servir per fer balanç de les actuacions que ha dut a terme l'Ajuntament al llarg dels últims mesos per donar resposta a les necessitats del teixit empresarial; entre elles, l'impuls de la fibra òptica als polígons, la senyalització del polígon de La Pedrosa, o la derogació de la taxa per inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors, ascensors.
L'Ajuntament també va explicar que segueix treballant i mantenint converses amb les operadores per resoldre de forma definitiva el dèficit de cobertura telefònica a les
urbanitzacions; i va avançar que al llarg d'aquest 2017 es traurà a licitació pública un contracte que permetrà instal·lar càmeres de seguretat a l'entrada i sortida del polígon de La Pedrosa.