TORNAR

Engega el mercat dels productors locals de fruita de Piera

S'hi podrà trobar l'apreciat prèssec de la Fortesa

economia
Dimecres, 12 juny 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge 16 de juny comença el Mercat de la Fruita Dolça a Piera, amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs, i que es farà tots els diumenges d'estiu.

Mercat de la Fruita Dolça

El mercat s’instal·la els diumenges d’estiu fins a setembre a la vorera del costat de la rotonda de la B-224 en direcció a Capellades, al costat de l’accés dret del polígon industrial. En total seran 9 parades de productors locals les que s'instal·laran en aquesta ubicació.

Des de les regidories de Promoció Econòmica i Sanitat de l’Ajuntament s’aposta per aquest tipus de comerç amb l’objectiu principal de potenciar el mercat de la fruita dolça, això sí, amb una ubicació que la fa especial i molt visible per als qui arriben i se’n van de la població.

La venda d'aquest producte compta amb l'organització d'activitats paral·leles, com maridatges, balls folklòrics, xerrades del CAP als esplais d'estiu per a la promoció del consum saludable de fruita dolça i explicació a càrrec d'algun dels pagesos sobre com es cultiva el préssec i quins usos se'n pot fer.

Els pagesos elaboradors d'aquest producte, amb denominació d'origen Penedès, el venen directament i acabat de collir de les seves terres, i el Mercat és el millor aparador per donar-se a conèixer.

L'alt valor qualitatiu del préssec de la Fortesa, amb denominació d'origen Penedès, és conseqüència de dos factors molt importants: es tracta d'un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se'n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també és estès.

Si a aquests factors hi afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, això fa que el préssec de la Fortesa sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives. La collita comença a principi de juny i finalitza a mitjan setembre. La recol·lecció de préssec pot allargar-se durant tota la campanya, gràcies al rec de què disposa la zona.

A part de l’Ajuntament de Piera, donen suport a aquesta iniciativa la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, les entitats ADV FORDAL Fruita Dolça i Producció Integrada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.