//Plugins sense CDN ?>
Un dels motius d'aquest optimisme el trobem en la publicació dels stress test dels bancs americans per part de la FED, els bons resultats que es van publicar van animar als inversors a la compra de renda variable.
Un altre dels motius que va motivar l’optimisme al mercat va ser la bona dada de vendes minoristes que es va publicar als Estats Units. A més, al mes de febrer es van contractar 227.000 persones i la taxa d'atur es va mantenir estable en el 8.3%. Dues mostres que l'economia americana està capejant millor els efectes de la crisi que no altres economies com l'europea.
I finalment, i aquesta dada si que prové d'Europa, va ser l'acord dels creditors privats amb Grècia que ha permès l'ajuda de 28.000 milions d'euros per part del FMI
A Espanya la notícia més destacada va ser la col·locació de 3000 milions d'euros per part del Tresor espanyol en la subhasta de bons a 3, 4 i 6 anys reduint significativament el cost d'emissió.
Altres dades macro econòmiques d'interès que es van publicar a Europa la setmana passada van ser les dades d'inflació. Aquesta es va situar en el 2.7% mantenint-se d’aquesta manera estable respecte la del mes anterior. L'encariment del preu del petroli va ser absorbit per la rebaixa dels preus en el sector serveis. Una altra dada encoratjadora va ser la millora de la confiança inversora alemanya del mes de març.
Aquesta setmana estarem atents si la ruptura que s'ha produït d'importants nivells tècnics tindrà continuïtat en forma de ral·li alcista o per contra segueix una tendència contrària donant la raó a aquells que opinen que aquesta ruptura no s'ha produït amb un volum suficient. Pel que fa a dades econòmiques aquesta setmana, les més importants seran les dades del PMI a l‘Eurozona i a la Xina.
Miquel Bernadí Llucià Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió. Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |