//Plugins sense CDN ?>
Per optar a un distintiu de KM-0 Slow food, cal complir un seguit de requisits com comprar alguns productes directament a un mínim de tres productors que es trobin a un radi de 100 km del restaurant o que la carta inclogui almenys 5 plats km0. Un plat Km és aquell que compta amb un 40% d’ingredients adquirits als productors propers i l’altre 60% està format per productes ecològics o que estiguin inclosos al ‘Arca del Gust de l’Slow Food.
A l’Anoia ja hi ha un restaurant que compta amb aquest distintiu, la Fonda Saumell, ubicat a Vallbona d’Anoia. Es tracta d’un negoci familiar que va néixer essent un cafè i que ha passat de generació en generació fins a convertir-se en el que és avui, una fonda reconeguda amb el segell ‘km-0 Slow food’.
La filosofia ‘Slow food’ és un moviment internacional que va néixer en contraposició als restaurants ‘fast food’ i posa en valor aspectes com la importància de la bona alimentació, la utilització de productes de proximitat i de qualitat... i combatre, així, la manca d’interès global per la bona alimentació.
Agnès
Òdena
20 de desembre 2011.08:49h
Felicitats Jordi! Tan de bo l’Slow food i el km-0 arribi a més llars i restaurants.