TORNAR

La Fira Maqpaper planta cara a la crisi i presenta la 6ª edició

Única fira estatal del sector paperer

economia
Dimarts, 21 abril 2009. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimecres torna la Fira Maqpaper, un certamen bianual que és únic en tot l’estat dedicat al sector del paper. La delicada situació econòmica de la comarca i del context paperer arreu del país no frenat la Fira. Malgrat comptar amb un nombre important menys d’expositors, els organitzadors, Fira d’Igualada, estan convençuts que ‘com tota fira, Maqpaper és un mitjà excel·lent per donar a conèixer les més de 170 marques que hi seran representades. La Fira serà a l’edifici de Cal Carner dimecres i dijous de 10 a 7.

Dimecres arrenca la 6a edició de la Fira Maqpaper

El compromís de Fira d’Igualada amb el sector paperer es manté un any més amb l’organització d’aquest certamen. La crisi per la que passen els diferents sectors econòmics de la comarca, no han estat motiu per posar fre a aquesta edició que cada dos anys reuneix a professionals, comercials i tècnics del món del paper.

Maqpaper és una fira internacional de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, medi ambient, etc. a l’entorn del sector paperer. Dels 43 expositors que seran presents a Igualada aquest dimecres i dijous, la gran majoria tenen seu a Catalunya o a Euskadi, però són delegacions de reconegudes marques d’àmbit internacional.

Entre els diferents expositors hi haurà representades més de 170 marques d’arreu del món , entre empreses, centres d’investigació i productes concrets.

En la presentació de la Fira, feta pel president de Fira d’Igualada, Pere Carles, en companyia del delegat de la Cambra de Comerç, Josep Vallès, el tinent d’alcalde igualadí, Jordi Riba, i el conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal, Joan Torra, tots van coincidir en la importància de la fira per encoratjar el sector. En aquest sentit Jordi Riba va puntualitzar que el sector paperer ocupa una part important de treballadors de la comarca i malgrat ser un sector tradicional ‘s’ha modernitzat, s’ha adaptat i ha crescut’, assenyalant també que hi ha un índex d’aturats força baix en comparació a altres sectors (32 persones a Igualada) reconeixent així que ‘el sector està fent un esforç complementari en aquests moments.

Maqpaper 2009

La Fira Maqpaper obrirà portes el dimecres 22 a les 10 del matí, amb un horari d’obertura al públic fins a les 7 de la tarda, igualment pel dijous dia 23.

Paral·lelament als expositors, al llarg de la fira tindran lloc diverses conferències tècniques al voltant de les darreres innovacions del sector. Així mateix el dimecres a la nit hi haurà una visita-sopar al museu Molí Paperer de Capellades.

Conferències

Dimecres 22 d'abril

- Màster inter-universitari en eginyeria paperera i gràfica. (11h)

- Pasta i Paper. Solucions d'automatització (12h)

- Possivilitats d´estalvi d´energia a la indústria paperera (13h)

- OnV VirtualSensors : reducció de rebutjos i costos de matèries primeres; optimització de la qualitat del paper (15h)

- Projecte Europeu Biorenew.Aplicació d'enzims a la indústria paperera. (17h)

Dijous 23 d'abril

- Sistemes d´enfilat del pas del paper (11h)

- Laboratori automàtic per a pasta i paper (12h)

- Estalvi d'energia en refinaments a baixa consistència en la preparació de pastes (13h)


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.