TORNAR

El forn de Jorba innova amb el pa artesà ecològic

L'elaboració ha obtingut la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica

economia
Dijous, 6 octubre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La fleca de Jorba SL s’ha fixat com a objectiu mantenir el procés artesanal -per garantir la qualitat-, però al mateix temps innovar i diversificar l’oferta de productes per als seus clients, incorporant el pa artesà ecològic al seu catàleg de pans i coques. Durant el darrer any, la fleca jorbenca començat a elaborar el pa artesà ecològic, un pa elaborat seguint el mètode artesà tradicional i amb els ingredients procedents de l’agricultura ecològica, que ha obtingut la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Xusco de mig artesà ecològic

Pa artesà ecològic

Aquesta nova modalitat de pa es fa amb el mateix mètode que el pa convencional, és a dir, donar-li forma manualment, fer una fermentació lenta i coure’l amb forn escalfat amb llenya. En aquest tipus de pa, a més a més, s'utilitzen farines ecològiques procedents de La Grana, una empresa de Sant Vicens de Castellet (Bages), que elabora una part de la farina amb un molí de pedra tradicional. Moldre el blat amb pedra, en lloc dels habituals molins metàl·lics, permet preservar millor les propietats del blat, tant l’interior com les pellofes, generant una farina integral de primera qualitat.

Les peces que s’elaboren de pa ecològic són tant la barra com el xusco de quart de quilo, com els pans i xuscos de mig quilo o el pa de quilo, tant en la modalitat normal com integral. Mercè Palau, encarregada de la fleca, afirma que 'el pa artesà ecològic és un pa més atapeït que el pa convencional, és molt gustós, i a més a més, és manté tou encara més dies que el pa tradicional'.

Per la responsable del forn jorbenc 'l’important és continuar fent bons productes, igual que fem un bon pa de pagès convencional, ara també oferim un bon pa artesà ecològic, per satisfer l’interés de molts consumidors cap a aquests tipus de productes'.

El forn de Jorba, que compta amb diversos punts de venda associats a Igualada i un de propi, és un establiment amb molts anys de trajectòria, que continua donat servei amb un ampli repertori de productes: des de el pa de pagès, el pa de cereals, el pa integral, el pa de l’Anoia, els tradicionals llonguets, magdalenes, carquinyolis, pans de pessic i una amplia varietat de coques, des de les salades (amb pebrot, albergínia i botifarra), passant per les més dolces (de forner, de pinyons, de vidre, de llardons) fins a les de brioix (amb fruita de temporada, com ara maduixes, albercocs, ametlla, nous i xocolata, avellanes, panses i pinyons, etc).


1 Comentaris

M

Markus

1 d'abril 2012.02:00h

Respondre

Soc un enamorat de la coca.visca el forn jorbenc

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.