//Plugins sense CDN ?>
Aquesta nova modalitat de pa es fa amb el mateix mètode que el pa convencional, és a dir, donar-li forma manualment, fer una fermentació lenta i coure’l amb forn escalfat amb llenya. En aquest tipus de pa, a més a més, s'utilitzen farines ecològiques procedents de La Grana, una empresa de Sant Vicens de Castellet (Bages), que elabora una part de la farina amb un molí de pedra tradicional. Moldre el blat amb pedra, en lloc dels habituals molins metàl·lics, permet preservar millor les propietats del blat, tant l’interior com les pellofes, generant una farina integral de primera qualitat.
Les peces que s’elaboren de pa ecològic són tant la barra com el xusco de quart de quilo, com els pans i xuscos de mig quilo o el pa de quilo, tant en la modalitat normal com integral. Mercè Palau, encarregada de la fleca, afirma que 'el pa artesà ecològic és un pa més atapeït que el pa convencional, és molt gustós, i a més a més, és manté tou encara més dies que el pa tradicional'.
Per la responsable del forn jorbenc 'l’important és continuar fent bons productes, igual que fem un bon pa de pagès convencional, ara també oferim un bon pa artesà ecològic, per satisfer l’interés de molts consumidors cap a aquests tipus de productes'.
El forn de Jorba, que compta amb diversos punts de venda associats a Igualada i un de propi, és un establiment amb molts anys de trajectòria, que continua donat servei amb un ampli repertori de productes: des de el pa de pagès, el pa de cereals, el pa integral, el pa de l’Anoia, els tradicionals llonguets, magdalenes, carquinyolis, pans de pessic i una amplia varietat de coques, des de les salades (amb pebrot, albergínia i botifarra), passant per les més dolces (de forner, de pinyons, de vidre, de llardons) fins a les de brioix (amb fruita de temporada, com ara maduixes, albercocs, ametlla, nous i xocolata, avellanes, panses i pinyons, etc).
Markus
1 d'abril 2012.02:00h
Soc un enamorat de la coca.visca el forn jorbenc