//Plugins sense CDN ?>
Més d'un centenar de persones han estat aquest matí al Museu Comarcal en la primera de les cinc jornades d'Igualada Prepara't. Aquest cicle de cinc dies, també conegut com Setmana de l'Ocupació, es dirigeix a les persones desocupades o que cerquen un salt professional i ofereix xerrades sobre com millorar el seu perfil ocupacional. Els actes s'han obert amb la presentació del cicle, a càrrec de la responsable de Dinamització Econòmica del consistori igualadí, Àngels Chacón, i el president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) Blai Paco. Junts han llançat un missatge d'esperança sobre la potencialitat d'Igualada com a centre d'atracció d'empreses. Chacón, en concret, ha posat l'accent en les iniciatives com la de la capital de la pell de qualitat, perquè la capital de l'Anoia guanyi pes i relleu dins el marc de l'economia catalana. A 2/4 de 12 ha arrencat el primer ponent, el radiofonista Gaspar Hernández, director del programa de Catalunya Ràdio 'L'ofici de viure'. Davant d'un auditori quasi ple, Hernández ha remarcat la importància de no viure d'una manera burocràtica la feina i de formar-se de manera constant. Ha remarcat l'exemple del milionari Warren Buffett que "dedica un 75% del seu temps a formar-se".
Buffett, que va començar com a repartidor de diaris, ha estat un dels exemples que ha brandat el ponent. Gaspar Hernández ha cridat a ser "imprescindibles" i a "formar-se per dominar millor que ningú una matèria" i també a "convertir el nostre hobby en la nostra professió. Les altres receptes que ha posat sobre la taula són també del front interior: "petar-se l'ego". Segons el mediàtic locutor "l'ego no serveix per a res" i "es tracta de tenir un perfil especialitzat que serveixi per solucionar problemes a la societat".
Un dels altres exemples que ha utilitzat Hernández és el d'un industrial tèxtil que s'ha reconvertit en mestre de meditació. En aquest sentit, recomana "tenir una visió del que es vol ser a 5 anys vista. No és somniar truites. La gent reia d'Steve Jobs quan va dir que volia mòbils sense teclats". Un dels exemples més palmaris de la reconversió i adaptabilitat que pregona el locutor és Toni Soler: "era historiador, va ser periodista i ha creat quelcom nou a Catalunya, la sàtira política". Ha tancat dient "cal estimar el que fem i no ens mancarà res".
Marisol
Igualada
28 d'octubre 2014.07:45h
Bon dia. La cita no és meva, però ve al cas: ”És més feliç qui vol el que té que no pas qui té el que vol”. Felicitats per la iniciativa d’oferir aquesta setmana als... Llegir més igualadins/igualadines.