TORNAR

Hostalets de Pierola rep més de 300.000 euros d’Europa per crear rutes sobre paleontologia

Les P@leorutes utilitzaran les noves tecnologies

economia
Dijous, 21 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha rebut el suport del programa FEDER de la Unió Europea per tal de continuar desenvolupant el projecte del Centre d’Interpretació de la Paleontologia. La dotació econòmica és de 312.000 euros i es destinaran a l’execució del projecte P@leorutes, rutes turístiques sobre paleontologia.

Can Roviralta. Centre Intepretació Paleontològica

Els Hostalets de Pierola han rebut 312.000 euros del fons FEDER europeu per tirar endavant el projecte P@aleorutes. Es tracta d’unes rutes turístiques, úniques a Catalunya, destinades a la temàtica de la paleontologia.

Aquesta actuació, que s’emmarca dins l'oferta turístico-cultural dels Hostalets de Pierola, té per objectiu crear unes rutes pel territori amb la finalitat de potenciar turísticament els recursos patrimonials i naturals i, així, aconseguir un nou element d’activació del desenvolupament econòmic local. El projecte ha de tenir una dimensió global al municipi i ha de ser capaç d’aglutinar educació, cultura, societat, economia, urbanisme i turisme.

Aposta per les noves tecnologies

Les P@leorutes, a més de ser rutes turístiques úniques al país, utilitzaran els recursos que ofereixen les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, com per exemple el geoposicionament, la interpretació virtual, els Codis QR, imatges 3D, realitat augmentada, App mòbil, etc. L’objectiu és crear un nou producte de turisme cultural.

La riquesa arqueològica del municipi

Hostalets de Pierola s'ubica en una zona de gran interès paleontològic, avalada pels més de 200 jaciments fossilífers corresponents al Miocè (entre fa 9 i 12 M d’anys) que s’hi han localitzat.

Actualment, després de la troballa del famós Pau, el cèlebre Pierolapithecus catalaunicus de fa 12 milions d'anys, el municipi és considerat un nucli estratègic a nivell mundial per la investigació de l'evolució filogenètica dels hominoides i dels pocs llocs de Catalunya des d’on es pot explicar la formació de la serralada de Montserrat.


1 Comentaris

e

eli

22 de juny 2012.11:18h

Respondre

:)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.