TORNAR

Igualada i Mataró assumeixen fins el 2016 la vicepresidència de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

L'associació defensa els interessos dels territoris amb forta presència dels sectors tèxtil, pell i complements

economia
Dijous, 24 abril 2014. 12:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les ciutats d’Igualada i Mataró assumiran, durant el període 2014-2016, una de les vicepresidències de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). Agafant elrelleu de Manresa, la capital del Maresme ocuparà la vicepresidència espanyola durant el primer any i mig i la capital de l’Anoia ho farà des de mitjan 2015 fins a final de 2016. ACTE compta amb una presidència a nivell continental que ostenta la ciutat de Terrassa i amb diferents vicepresidències en països com França, Itàlia, Suècia o Espanya.

L’associació va néixer l’any 1991 i té com a finalitat representar i defensar els interessos dels territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. La xarxa està formada per més de seixanta socis europeus i té dos tipus de membres: membres efectius, com les administracions locals i regionals; i membres adherents, com són centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicats. ACTE Espanya té actualment vint-i-cinc socis. Les principals activitats de la xarxa passen per fer accions de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització.

El relleu es va concretar el passat 11 d’abril, en el marc de la trobada anual ACTE Espanya, celebrat a la Diputació de Barcelona, i que va comptar amb la presència de Joan Roca, Diputat de Promoció Econòmica i Ocupació. Hi van assistir també la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, el regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós. Tant Chacón com Rey van coincidir en el compromís de sumar esforços, potenciar el sector tèxtil i treballar conjuntament amb les línies de la presidència europea.

Durant la trobada es van presentar els resultats del projecte ACTE Cooperació, Innovació i Creativitat liderat per l’Ajuntament de Manresa i amb la participació de l’Ajuntament d’Igualada, Foment de Terrassa, la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Promoció Econòmica de Sabadell i la Diputació de Barcelona. Del projecte destaquen la plataforma Qui és qui, una base de dades classificada del sector tèxtil; el portal Cooperatextil, amb els serveis de confecció tèxtil i auxiliars del Maresme, realitzat a partir d’un exhaustiu mapeig d’empreses i tallers; la creació al Bages de l’Associació Global Tèxtil BCN com a centre gestor de la producció del tèxtil a la plana; la creació d’un grup de treball entre empreses de serveis empresarials a Sabadell on s’han identificat els principals àmbits de cooperació; les jornades de networking realitzades a Terrassa sobre sostenibilitat i sobre els teixits d’ús tècnic; el Fòrum d’inversió realitzat a Mataró on es van seleccionar tres projectes del sector tèxtil i es van presentar davant una trentena d’inversors; l’acte REC.0 - Un món Creatiu, a Igualada, on es van presentar deu projectes creatius de joves emprenedors per donar-los visibilitat i ressò i, finalment, la formació per a joves creadors on es va acompanyar vint-i-cinc joves en la realització del seu pla de negoci i la formació a vint aturats de perfil mig i alt en el perfil d’Administratiu Back-Office en el retail del sector moda, que es va celebrar aManresa. Els resultats del projecte es poden trobar a la plataforma www.tex4future.net.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.