TORNAR

Igualada es retroba amb el Rec.0

Un centenar de marques s’instal·laran, de l’11 al 14 de maig, en 54 adoberies del barri del Rec en un festival de moda, cultura i gastronomia que torna a Igualada després de dos anys d’absència per la pandèmia

economia
Dimarts, 10 maig 2022. 12:02. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des d'aquest dimecres 11 de maig i fins dissabte, Igualada torna a sacsejar-se amb la celebració, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, d'una nova edició del Rec.0, el festival de pop-up stores que, en les darreres edicions, havia aplegat més de cent mil visitants al barri adober del Rec. En l'edició d'enguany, la del retorn, un total de 54 adoberies obriran portes per convertir-se en botigues de moda efímeres on s'instal·laran un centenar de marques de moda, des de les més consolidades fins a noves marques sorgides durant la pandèmia, dissenyadors independents, i marques de moda sostenible amb noves fórmules experimentals. Entre les novetats d'enguany cal destacar la creació d'un nou espai dedicat exclusivament a la moda sostenible i la primera edició del Mercat d'Intercanvi. També cal destacar la presència del comerç i la moda local, amb marques i dissenyadors anoiencs i la creació d'un espai propi per als comerços locals, el Made Igd/Slow Shopping. Com en edicions anteriors, el festival maridarà la moda amb una àmplia oferta arquitectònica, cultural i gastronòmica.

En aquesta edició del Rec.0, doncs, s'hi podran trobar, al costat de la vuitantena de marques consolidades com Levi's, Munich, Desigual, Pepe Jeans o Superdry, pop-up stores de marques per descobrir, com Naguisa, Sita Nevado o Yosoloveoamor, propostes desconegudes per al gran públic ja sigui perquè han nascut els darrers temps, en plena pandèmia, o bé perquè tenen produccions petites. L'espai del Pop-up Day Estrella Damm també mostrarà noves propostes del món de la moda amb nous dissenyadors emergents. L'organització del Rec.0 ha fet una recerca precisament per poder destinar una part del Rec a donar a conèixer nous valors en moda. El mercat de la moda està canviant, i això fa que qualsevol proposta nova pugui conviure amb les grans marques globals en uns mateixos espais i canals de venda, com ara les xarxes socials. Una convivència que el Rec també vol plasmar i és per això que els visitants podran fer de "brand hunters" i descobrir talents fins ara amagats. Cal destacar també que moltes de les marques presents al Rec tenen un vincle amb Igualada, ja que produeixen a tallers igualadins o anoiencs, com per exemple Mi&Co, Mus&Bombon, Designers Society o Paloma Wool. Aquesta última donarà els beneficis que obtingui de l'edició del Rec.0 a la formació de personal tècnic del seu proveïdor igualadí.

Moda amb segell anoienc

La moda anoienca tondrà una presència destacada al festival, amb marques tan consolidades com Buff, Munich, Sita Murt o Punto Blanco. També hi haurà presència de dissenyadors igualadins com David Valls, Jordi Rafart, Boxley, marques més noves com I am Bold o Lia Swimwear, Natura Moda, Jenny Clothing, segells de moda infantil com Micu Micu o Pinyactus i de calçat com Traveta Espardenyes, de Piera. I també l'empresa igualadina KiloTela, que vendrà retalls de teixits. Seran presents al circuit del Rec.0, a més, empreses de l'Anoia representant algunes marques i dissenyadors com Pepe Jeans, Only, Only&Sons, Jack & Jones, Javier Simorra o Superdry.

Made Igd/Slow Shopping

Tres empreses tèxtils igualadines i diversos comerços locals tindran, per primera vegada, el seu propi espai al circuit del Rec, concretament al pavelló esportiu de la Divina Pastora.

Neix el Mercat d'Intercanvi Rec

En la mateixa línia de reflectir noves tendències i amb la voluntat d'incorporar les noves formes de consum de moda que van més enllà de la venda tradicional, neix el 1r Mercat d'Intercanvi Rec, un mercat d'intercanvi de roba que estarà en funcionament el dissabte dia 14 a l'adoberia Bella i on tothom hi podrà participar. Qualsevol persona podrà portar-hi roba usada que ja no vol guardar i podrà intercanviar-la per roba que hagin portat altres usuaris (es podrà endur el número de peces corresponent a la xifra de peces aportades). Aquest mercat compta amb el suport del projecte social Roba Amiga.

A banda del Mercat d'Intercanvi, durant els quatre dies del Rec també es podrà participar a l'experiència "1x1": qualsevol persona en qualsevol moment al llarg del circuit del Rec.0 podrà intercanviar una peça de roba que porti posada en aquell moment, només caldrà identificar amb un adhesiu visible la peça de roba que vol intercanviar. La persona que vulgui participar en aquesta nova experiència caldrà que s'apunti al punt d'informació del Rec on se li lliurarà una identificació.

En la mateixa línia d'experimentar noves fórmules, al Rec també s'hi podrà estampar una samarreta pròpia o qualsevol altra peça de roba al taller gratuït d'estampació que hi haurà al pati Petit Vila.

1r Mercat d'Intercanvi i altres fórmules

El dissabte 14 de maig, tindrà lloc a La Bella el 1r mercat d'intercanvi. Tothom qui ho vulgui podrà portar les seves peces per intercanviar-les. En aquest sentit, aquesta edició del Rec hi ha diverses accions d'aquest estil: des de comprar teles a quilos fins a estampar, de manera gratuïta, la peça de roba que es vulgui.

Activitats culturals

Al llarg d'aquests quatre dies, el festival ha dissenyat un cartell amb propostes culturals: xerrades, visites guiades, tallers, concerts... També hi haurà tres espais amb una variada oferta gastronòmica.

Aparcament i afectació en la mobilitat

Aquesta edició i degut als talls a la ronda del Rec.0, s'amplia la zona de pàrquing gratuït a la zona universitat, i s'intensificarà el servei de bus transfer fins al mig del circuit del REC.0. El transport anirà a càrrec de Transport Masats, empresa col·laboradora també del Festival. Per tal de fer més sostenible el festival Rec.0, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, potenciarà l'ús del transport públic com a mitjà per venir al barri del Rec d'Igualada, a través de la línia R6, Barcelona – Igualada. I a tots els visitants que arribin amb tren, Rec.0 regalarà un bossa Rec.0.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.