//Plugins sense CDN ?>
Des de la Jove Cambra d'Igualada, una de les entitats impulsores d'aquesta iniciativa, Abel Ruiz explica que es van detectar certes necessitats formatives a l'hora de treballar amb emprenedors: 'Pràcticament el 100% dels participants en el projecte de mentoring trobaven a faltar una formació específica en emprenedoria', explica. Després d'analitzar l'oferta actual, es va concloure que aquesta era excessivament llarga i amb un cost força elevat, que hi havia moltes limitacions d'accés i que es basava molt en ensenyaments teòrics, amb mancances en la part pràctica.
De la idea, a un projecte real
Així doncs, es va creure oportú crear un postgrau específic per als emprenedors, juntament amb l'Escola d'Enginyeria d'Igualada - UPC. Aquest serà d'un preu més econòmic que els màsters i càtedres —rondarà al voltant dels 2.000 euros, unes 200 hores— i tindrà un enfocament sobretot pràctic: 'L'èxit es valorarà en funció del nombre de projectes i empreses que acabin essent realitat al final de les classes', afirma Ruiz. Pel que fa a l'accés a aquests estudis, podran fer-ho titulats universitaris i també aquells que no ho són —tot i que aquests darrers només rebran el certificat d'assistència, i no pas la titulació oficial.
Albert Riba, codirector del postgrau, va explicar que les classes començaran al voltant del 4 de març i finalitzaran al setembre amb la presentació dels projectes. Les impartiran professionals amb llarga experiència i de reconegut prestigi —com Dídac Lee, Carlos Barrabés, Franc Ponti o Xesco Espar, entre d'altres— i es realitzaran els divendres a la tarda i els dissabtes al matí a la ciutat d'Igualada (entre les instal·lacions de l'Escola Universitària i l'Adoberia, al barri del Rec). Riba va explicar que s'està treballant per desplegar una sèrie de serveis complementaris per als alumnes, com són el mentoring o una xarxa de treball i contactes que permeti als participants aprofitar al màxim les seves experiències.
Per part de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada, el director del postgrau i cap d'estudis, Miquel Solé, i la directora del centre, Anna Bacardit, es van mostrar molt satisfets d'haver tirat endavant aquesta iniciativa que, van dir, encaixa a la perfecció amb l'enfocament que té l'Escola, 'apostant per reforçar continguts transversals com són l'emprenedoria o la innovació'.
Joan Ferrer i Frigola
18 de gener 2011.15:30h
Molt bé! Innovació educativa...aquest és el camí!