//Plugins sense CDN ?>
'A tot arreu de la UE s'està patint l'efecte de la crisi, que ha agreujat problemes que feia temps que arrossegaven diversos sectors, en particular el tèxtil', ha assegurat el comissari europeu de Treball, Vladimir Spidla. 'Estic convençut que aquesta dotació ajudarà a recuperar els llocs de treball perduts i donarà suport a les autoritat espanyoles perquè els treballadors puguin reincorporar-se de nou al mercat laboral', ha afirmat també.
En els últims quatre anys, els llocs de treball al sector tèxtil català s'ha reduït un terç, el que representa uns 14.624 treballadors. En el mateix període, el nombre d'empreses s'ha reduït una quarta part, el que representa una pèrdua de 712 empreses. I és que el sector ha patit, després de l'Acord Multifibres que l'Organització Mundial del Comerç va aprovar l'any 2004, que les importacions de països amb despeses de producció més baixes, com la Xina o la Índia, s'hagin doblat. A més, les empreses tèxtils han hagut de fer front a les deslocalitzacions de la producció cap a aquests mateixos països.
Així doncs, s'estima que el paquet d'ajudes per als treballadors del tèxtil català, que inclouen l'orientació professional, la formació i el recolzament a iniciatives empresarials, així com el reconeixement a les seves capacitats a través de certificats, costarà uns 6,6 milions d'euros, 3,3 dels quals els donarà el Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització.
Fins enguany, el fons ha registrat 21 sol·licituds d'ajuda, el que significa una despesa de 112 milions d'euros, que ha suposat l'ajuda a 30.000 treballadors. Les dotacions al tèxtil català són les setenes que s'han concedit, després d'ajudes al sector de l'automòbil, de la telefonia o dels electrodomèstics.
ACN