TORNAR

Iniciativa cervesera a la comarca

Calamanda es començarà a comercialitzar al 2010

economia
Dijous, 2 octubre 2008. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La cervesa artesana Calamanda promoguda per la Cooperativa d'Agricultors de Calaf i Comarca (Coopac) podria sortir al mercat entre el març i l'abril del 2010. De moment, les onze persones que treballen en la iniciativa ja han seleccionat les parcel·les de les comarques centrals de Catalunya que produeixen l'ordi de la millor qualitat per obtenir les prop de 100 hectàrees necessàries per a la producció d'uns 350.000 litres de Calamanda cada any de tres varietats diferents.

Ampolles de cervesa artesana Calamandra

Els tres tipus de cervesa artesana Calamandra

Els impulsors de Calamanda

El procés per produir la Calamanda és completament artesanal. Segons els responsables de la Coopac, primer s'han triat els espais de tota la Catalunya central que produïen el millor ordi, s'ha calculat el valor proteínic que té cada gra i, posteriorment, s'inicia el procés per elaborar cervesa.

Segons ha avançat a l'ACN Josep Puigpelat, president de la Coopac, hi haurà tres tipus de Calamanda, una per prendre com a refresc, una segona gastronòmica, és a dir, per acompanyar amb el menjar, i una tercera negra.

La Coopac dividirà els 350.000 litres previstos de cervesa en funció de la demanda que tingui cada varietat però, segons Puigpelat, de la negra se'n elaborarà menys quantitat.

Lligar la producció i la terra

El president de la Coopac explica que la voluntat de la Calamanda és 'lligar la producció amb la terra', una idea que ja queda reflectida amb el nom de la cervesa, que és com s'anomena la patrona del municipi de Calaf.

'Elaborar una cervesa requereix temps i anem seguint els terminis inicials', ha especificat Puigpelat a l'ACN. La cervesa es va presentar públicament el mes de febrer d'aquest any, quan es van començar a fer les primeres proves i, tal com preveia llavors la Coopac, encara els quedava dos anys de feina.

Violeta Gumà / ACN

Veure vídeo


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.