//Plugins sense CDN ?>
Així doncs, una setmana més, es demostra que el ral•li provocat per la liquiditat injectada pels diferents LTRO i els QE aplicats pel BCE i la FED respectivament han arribat al seu final.
Un clar exemple el trobem el dimarts, on els inversors van mostrar la seva decepció després de la publicació de les actes de la FED. Unes actes on es mostrava el poc entusiasme de la Reserva Federal Americana a realitzar nous programes de recompra d'actius.
Aquesta situació deixa clar quins són els catalitzadors que provoquen pujades a les borses: les injeccions monetàries. En les expectatives de probabilitat d'aquestes injeccions monetàries es basen els inversors per mostrar-se més optimistes o més pessimistes en els mercats, deixant en un segon terme aspectes com les dades macroeconòmiques o els resultats empresarials.
La setmana passada es van saber també les dades del PMI a la Xina, als EUA i Europa. No és sorprenent que les dades xineses i americanes fossin millors que els europees i això sumat a unes males xifres d'ocupació a la zona euro, van agreujar encara més les males expectatives que hi ha sobre l'evolució de les economies europees.
Unes males expectatives que tenen el seu punt de mira a Espanya, on la prima de risc ha arribat ja als 400 punts i on l'Ibex35 és el segon pitjor índex del món en el què portem d'any.
Per a aquesta setmana tenim l’inici de la presentació de resultats del primer trimestre amb companyies com Alcoa o JP Morgan, dels seus resultats i de l'evolució de la situació europea dependrà tancar una setmana amb xifres positives o negatives.
Miquel Bernadí Llucià Departament d’Anàlisis i Reporting de CatalunyaCaixa Inversió. Llicenciat en Economia Màster en Instruments i Mercats Financers |