//Plugins sense CDN ?>
Els municipis més afectats serien La Llacuna i Pujalt si accedissin a fer-ho, amb un saldo financer a favor de 89.743,67 i 287.282,96 euros, respectivament.
La proposta aprovada per la Federació Espanyola de Municipis el passat 3 d’agost va ser presentada pel Ministeri d’Hisenda, amb la finalitat que l’estat pugui gastar fins un 65% del superàvit en els exercicics econòmics dels municipis per als anys 2020 i 2021. La llei no és d’obligat compliment i poden fer-ho o no, els municipis amb saldo en positiu que s'hi vulguin acollir. En un comunicat emès
Els municipis de l’Anoia on el saldo financer per habitant és negatiu i cau a favor de l’estat són Castellfollit de Riubregós (-721,1 euros), Sant Martí Sesgueioles (-157,3 euros), Rubió (-93,7 euros), Jorba (-29,2 euros), Igualada (-87 euros) i La Torre de Claramunt (101,07 euros).
Per contra, amb el finançament en positiu els muncipis que es podran acollir al nou sistema de finançament seran La Llacuna (330,2 euros) i Pujalt (424,4 euros).
De la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, el municipi més ben posicionat és Santa Margarida de Montbui (17,4 euros), mentre que Jorba (-29,2 euros) presenta un saldo negatiu. Tot i estar per sota dels 100 euros per persona que els igualadins i igualadines deuen a l’estat, el pes demogràfic situa la balança financera amb un deute en conjunt de -3.479.067,89 euros. Per la seva part, Castellolí, La Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí i Òdena no presenten dades.
En un comunicat emès ahir, des del Partit Demòcrata l’alcalde d’Igualada Marc Castells va assenyalar com a ”inadmissible” la decisió presa per no haver “escoltat les peticions del municipalisme català”, tot afegint que “són moments on els ajuntaments hem de fer front a una greu crisis social i econòmica i no és acceptable que ens imposin mesures que drenen els recursos econòmics locals, aconseguits amb l’esforç dels ciutadans”.