TORNAR
PUBLICITAT

El nou centre 4D Health es presenta en societat

Avui es farà una primera demostració davant dels professionals i els representants de les principals institucions de l’àmbit de la salut

economia
Dimarts, 10 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health farà avui una primera demostració davant dels professionals i dels representants de les principals institucions de l’àmbit de la salut. La jornada servirà per presentar el 4D Health i comptarà amb la simulació d’un procés clínic d’alta complexitat, on els professionals s’enfrontaran a una situació clínica d’alta complexitat tant extra com intra hospitalària.
PUBLICITAT

Els assistents podran veure en directe com funciona una simulació, quin sistema de captació d’imatges i base de dades es fa servir, i com s’avaluen els participants. Al llarg del matí es recrearà la gestió que fan els diferents equips de professionals de la salut i com es relacionen entre ells davant d’una situació crítica d’alta complexitat, amb imprevistos que interferiran en la seva feina i que els obligaran a reaccionar amb rapidesa i eficiència.

El 4D Health d’Igualada permet avaluar competències com el treball en equip i la relació entre professionals de diferents especialitats, que és l’àmbit on es produeixen la majoria dels errors humans en salut. És per això que la preparació dels equips en aquestes situacions els ajudarà a afrontar amb més seguretat els casos reals amb què es trobaran quan exerceixin la seva feina. Aquesta preparació permetrà millorar la seguretat del pacient, que és la finalitat última del centre. A més de simulacions d’aquest tipus, el 4D Health també treballarà l’atenció a domicili, la comunitària i l’atenció primària, sempre involucrant-hi professionals de diferents disciplines i pacients, i també familiars i cuidadors quan s’escaigui.

El director del centre, el Dr. Enric Macarulla, assegura que el 4D Health complementarà les eines formatives de simulació que ja existeixen, aportant un escenari on poder treballar processos amb equips interdisciplinaris augmentant la transferibilitat de l’aprenentatge a la realitat. Per la seva banda, Àngels Chacón, mànager del 4D Health, explica que no només serà un centre formatiu, ja que la innovació (tecnològica i no tecnològica), a més dels serveis a empreses, en seran dos eixos fonamentals.

Uns 60 alumnes igualadins s’han format ja al 4D Health

Aquesta mateixa setmana una seixantena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures auxiliars d’infermeria de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada han desenvolupat al 4D Health les pràctiques del crèdit de síntesi. La prova pilot ha estat un èxit i ha permès als mestres avaluar als alumnes en una situació molt propera a la realitat.

Durant dos dies, els alumnes han hagut d’atendre pacients no crítics amb exercicis de simulació bàsica (amb casos molt variats com una úlcera o un dolor abdominal) i de simulació avançada (amb situacions totalment inesperades). Els pacients han estat actors professionals entrenats expressament per desenvolupar aquest rol.

Aquesta ha estat la primera promoció de l’Institut Milà i Fontanals que ha realitzat pràctiques de simulació en un entorn real, un fet que millora qualitativament la seva formació, ja que els permet fer una immersió segura i idèntica a l’àmbit hospitalari real. A més, han pogut treballar no només els aspectes tècnics de l’especialitat, sinó també altres tipus de competències menys tècniques, així com el treball interdisciplinari i per processos clínics. L’objectiu de les dues institucions impulsores és que el model es pugui consolidar en vista als propers cursos.

El centre 4D Health

El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de la salut aplicant un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incideix en el treball en equip de diferents especialitats i inclou la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, entre d’altres.

Podeu veure aquí el vídeo de promoció del 4D Health en el qual han col·laborat desiteressadament diverses entitats i empreses igualadines.

4D HEALTH JO M'ENTRENO from 4DHealth on Vimeo.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.