//Plugins sense CDN ?>
Un centre d'informació, foment i desenvolupament del turisme rural en un dels punts de l'Anoia amb un entorn natural més exhuberant, La Llacuna. Les obres del centre, ja en el seu tram final, han estat finançades amb 225.000 euros per part de la Diputació.
Ben aviat, la Llacuna disposarà d'un equipament modern i funcional des d'on respondre a les seves necessitats de promoció cultural i turística. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Marc Castells, i l'alcalde del municipi, Josep Parera, han visitat aquesta setmana les obres del Centre per al Desenvolupament Cultural i Turístic, finançades dins del programa Xarxa de Governs Locals 2014.
Durant la visita, abans de desplaçar-se fins a les obres, era rebut a l'Ajuntament de la Llacuna per l'alcalde i altres membres del consistori, i signava al llibre d'honor municipal. En el torn de paraules, Parera parlava del llarg camí, des dels anys 70, per aconseguir l'equipament que ara és a punt de fer-se realitat i agraïa a la Diputació de Barcelona el seu ferm suport. El president Esteve, per la seva banda, va afirmar que "servim els ciutadans a través dels ajuntaments".
Dos edificis, un equipament, més serveis
L'Ajuntament de la Llacuna, propietari de dues finques independents situades al carrer Major, n'ha promogut la reforma integral per aconseguir un edifici unitari, condicionat i modern, destinat a mantenir viva la història i la cultura dels llacunencs, captar nous visitants i fer més atractiva l'estada als turistes. El juliol de l'any passat, el consistori va rebre de la Diputació de Barcelona el projecte executiu de les obres que actualment arriben al seu tram final. El finançament atorgat per aquesta corporació ha estat de 225.000 euros. Les dues finques en què s'han realitzat les obres tenien les característiques del nucli antic, amb murs de pedra i forjats de bigues de fusta. Abans dels treballs, els edificis eren totalment independents i un d'ells allotjava l'Oficina de turisme, i l'altre, el Centre d'Estudis Llacunencs. Algunes estances dels edificis no tenien un ús assignat, en part pel mal estat en què es trobaven.
Les obres han consistit a unificar les dues finques per optimitzar-ne la superfície disponible. Per aconseguir-ho, s'ha realitzat un buidat interior del edificis i s'han construït nous forjats, tot mantenint externament les façanes i la volumetria originals. El nou edifici resultant allotjarà a la planta baixa l'Oficina de Turisme i sala d'exposicions temporals; a la planta primera, una aula polivalent (biblioteca, espai de formació), serveis sanitaris i local de neteja; a la segona planta, despatxos per a entitats i serà la seu del Centre d'Estudis Llacunencs. Finalment, a la planta tercera, una sala d'exposicions permanent. D'aquesta manera, el nou equipament no només augmentarà significativament els serveis que es presten a la ciutadania llacunenca, sinó que els concentrarà en un sol espai dotat dels recursos propis del segle XXI.