//Plugins sense CDN ?>
Els principals punts en contra que té la comarca, segons es desprèn d'aquest estudi, és la poca tradició turística, la manca d'un producte turístic clar, la poca imatge de comarca turística que es dona i la dispersió de les iniciatives.
Per contra, Pere Lleonart, economista responsable de l'estudi, ha assenyalat que hi ha elements molt positius però que s'han de saber coordinar i potenciar, com l'oferta de turisme cultural, l'extensió de territori, poc ocupat, nous projectes com el Parcmotor o els outlets, el turisme esportiu, les fires, el creixement del turisme rural... En aquest sentit Lleonart ha assenyalat que tot i que ha estat l'Alta Anoia la zona que ha ft una aposta més ferma pel sector turístic, cosa que es veu amb els allotjaments rurals i el tema del cigronet, tota la comarca té possibilitats.
Ens trobem en un canvi, ja que l'Anoia havia tingut una estructura hotelera important, vinculada a la NII, un pes que ha anat decaient amb el temps per la importància de l'autovia. En aquest sentit l'estudi mostra com els darrers anys l'oferta hotelera no ha canviat gaire, mantenint les mateixes places.
Aquest estudi, a banda de localitzar que el principal problema del turisme a l'Anoia és la dispersió d'iniciatives, fa un repàs de la situació econòmica i empresarial de la comarca, del que en destaca l'existència d'un centenar d'empreses de més de 30 treballadors. D'aquestes, tot i que unes 10 estan patini moments molt crítics, 42 estan estables, 40 més ben consolidades i, malgrat la crisi i l'important índex d'atur, 8 empreses 'van a tota marxa, quatre d'elles són del sector tèxtil'.
Lleonart afirma que el repte és coordinar el conjunt d'iniciatives de les quals disposa la comarca
Lleonart afirma que el repte és coordinar el conjunt d'iniciatives de les quals disposa la comarca
josep
igualada
3 de juliol 2009.12:37h
M’ha agradat la visió de l’economista del que no està urbanitzat:
molta extensió de territori i territori poc ocupat.
Amb aquest anàlisi tècnic tant profund i especialitzat no us... Llegir més estranyi que després els alcaldes i polítics de la Generalitat no sàpiguen veure que d’aquest territori se n’extreu el menjar, que aquest territori és el que ens dóna un plus de qualitat de vida, que aquest territori és la casa i lloc de treball d’una gent que fa anys que suen per mantenir-lo, amb una identitat i una manera de viure rica, que aquest territori és el que sosté la biodiversitat requerida per l’equilibri natural, que configura el nostre paisatge, etc.
Als economistes els necessitem, però no hem d’oblidar que veuen el món per un forat interessat i només descriuen part de la realitat (i sovint només de manera més o menys aproximada com els homes del temps)