TORNAR

El polígon de Can Morera i l'aeroport corporatiu, els temes de controvèrsia en el debat dels candidats d'Òdena a la UEA

L'aeroport corporatiu, l'Outlet i l'eix ferroviari transversal van ser alguns dels temes principals del debat

economia
Dijous, 19 maig 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els caps de llista de tres dels partits que es presenten al municipi d’Òdena en les municipals del 22M van debatre sobre l’important paper d’Òdena a la Conca i a la comarca de l’Anoia. La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) considera que el municipi representa una oportunitat per a la Conca, segons ha expressat el president de l’entitat, Ramon Felip.

D'esquerra a dreta: Sergio Dacosta, Francisco Guisado i Pep Solé

Francisco Guisado, actual alcalde socialista d’Òdena; Pep Solé, candidat de CiU i Sergio Dacosta, número u del PP, van disposar d’uns minuts per respondre les 5 preguntes que la UEA plantejava en relació amb el moviment econòmic que es promou a la Conca. En aquest sentit, els tres candidats presents van fer públic el seu posicionament, en primer lloc, respecte del paper que ha de tenir la UEA en la promoció econòmica d’Òdena.

Pel que fa a aquesta temàtica, els candidats per Òdena van estar d’acord en assegurar la importància del rol de la UEA per al municipi. ‘La relació estreta amb la UEA ha de seguir en un futur’, va afirmar Guisado. Pep Solé, candidat de CiU- Òdenaoberta, va sol•licitar que la UEA estigui ‘al costat de totes les empreses’, tot fent ressò del descontent de les empreses del Pla de les Gavarreres, com Punto Blanco o Graphic Packagging.

L’aeroport corporatiu: un dels temes principals del debat

Mentre que, per una banda, Guisado i Dacosta van defensar l’aposta per l’aeroport corporatiu com a punt important per Òdena per ‘créixer i prendre decisions rellevants des del punt de vista industrial’; Pep Solé va subratllar que CiU considera primordial ‘revisar la inversió de 100.000.000 prevista, i mirar què aportaria l’aeroport al municipi’.

En referència al polígon de Can Morera, la Zona Franca, Pep Solé va declarar el seu desacord amb l’ubicació. ‘No creiem que la zona sigui la més adient i, per tant, apostem per donar continuïtat al Pla de les Gavarreres’. Per la seva banda, el candidat del Partit Popular va assegurar ‘apostar pel polígon perquè contribuirà a la indústria i crearà llocs de treball’. Guisado va subratllar la continuïtat que representa el polígon de Can Morera davant l’eix transversal ferroviari. ‘Serà una realitat que donarà sentit a la zona. Per tant, és un sòl estratègic’.

Una altra de les qüestions plantejades per la UEA va ser l’opinió dels candidats i dels seus partits sobre l’eix ferroviari transversal, un tren que ‘anirà a 250km/h i que no és viable a curt termini’, tal i com va expressar Pep Solé. Contrastant amb ell, Dacosta va mantenir la seva opinió, expressada sempre en castellà, a favor d’aquest eix, que considera ‘fonamental perquè potenciarà les capacitats del sector industrial i de les mercaderies’. Així mateix, Guisado va fer esment a la necessitat de veure ‘aquest projecte com una iniciativa més dins del model de municipi que s’ha anat construint’.

L'Outlet representa un punt rellevant per a les propostes de les candidatures

La cinquena i última pregunta que la UEA va formular als tres candidats d'Òdena presents en el debat va anar relacionada amb l'Outlet i les estratègies per la seva viabilitat. Respecte d'aquest tema, els candidats van donar suport 'ferm' a la iniciativa, tot apuntant el caràcter privat d'aquesta. En concret, el líder del PP al municipi va demanar que es facilitessin els tràmits a les empreses per a poder incorporar-se i donar la rellevància necessària tant a Òdena com a la comarca. Solé va encarar el seu discurs en relació a aquest tema amb una crítica al govern d'Aymamí, que va posar 'pals a les rodes al projecte de l'Outlet perquè es fes a Igualada' i, per últim, Guisado va detallar la manca d'acord entre els dos actors imprescindibles per a tirar endavant l'Outlet: el sector privat i l'administració.


1 Comentaris

j

josep

19 de maig 2011.11:46h

Respondre

Es clar que cal una bona coordinació entre polítics i la Unió empresarial. Però el que és més necessari encara és que la Unió empresarial sigui una entitat innovadora tal i com es reclama als... Llegir més emprenedors i que abandoni aquesta obstinació per macroprojectes finançats amb diners públics, associats a una economia de l’especulació i que defenci estratègies de futur adequades al nostre àmbit territorial que puguin sostenirse amb el talent i capacitats que tenim. Anirem bé quan deixem de pensar en que tindrem duros per quatre pressetes i els polítics ens faran un flac favor si cauen en aquest parany.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.