//Plugins sense CDN ?>
Les arrels de la pobresa i com es palesa en el nostre entorn van ser l'eix de la xerrada d'Albert Sales aquest dimecres. L'activitat, organitzada per Procés Constituent, va criticar els estigmes i les línies d'explicació oficials sobre la problemàtica
Aquest passat dimecres, una xerrada organitzada per Procés Constituent-Anoia, amb Albert Sales de protagonista, va omplir la sala de socis de l’Ateneu Igualadí. S’hi presentava el llibre ‘El delito de ser pobre. Una gestión neoliberal de la marginalidad’ de Sales, politòleg i profesor de la UPF. Un llibre que planteja la pobresa com un dels grans reptes que tenim com a societat local i global. El ponent va aportar reflexions dedicades a l’evolució de la pobresa al llarg del temps, l’objectiu de les polítiques socials i la criminalització i culpabilització de les persones pobres. Unes reflexions que han d’ajudar a pensar sobre realitats tan cabdals com la pobresa existent a la nostra societat i al nostre món.
Des d’un punt de vista provocador, Sales va reflexionar i va qüestionar tot allò que s’acostuma a fer i dir des de les institucions públiques i des d’altres sectors de poder. I va parlar de la pobresa com a violació de drets i com a delicte. Què és ser pobre? Qui és pobre? Quantes persones ho són o estan en risc de ser-ho? Sales va discutir sobre el mal ús que sovint es fa del terme pobresa relativa i de com, en moltes ocasions les polítiques socials es converteixen en polítiques de gestió que fan aparèixer les víctimes com a culpables de la seva situació. Una gestió que comporta greus conseqüències. L’acte va cloure amb un debat amb els assistents.