TORNAR

El sector agrícola de l'Anoia estudia la nova normativa de fertilització i purins

Aquest any s’aprovarà un nou decret amb canvis significatius en la seva gestió

economia
Dilluns, 19 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La nova normativa de fertilització del sòl i gestió dels purins, que haurà d'aprovar-se aquest any, va ser el marc de treball d'una jornada tècnica que es va celebrar dimarts passat a l'Ajuntament d'Òdena i que va aplegar pagesos, veterinaris i agricultors de la comarca. 

 

 

L'Ajuntament d'Òdena va acollir, el dimarts 13 de març, una jornada tècnica sobre el nou decret que previsiblement s'aprovarà enguany, referent a la gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes. Un decret que comportarà canvis significatius en aquest àmbit, canvis que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya vol explicar al territori. 

 
A través d’aquest nou decret el Departament d’Agricultura vol assegurar la qualitat dels sòls i de les aigües subterrànies del país, a la vegada que es garanteix la viabilitat i la sostenibilitat de les explotacions ramaderes i agrícoles
 
Per aconseguir-ho, es preveuen tres grans línies d’actuació: la millora en origen en la gestió de les dejeccions de les explotacions ramaderes, incloent-hi el seu tractament; la innovació i millora en les aplicacions als sòls, mitjançant una fertilització orgànica d’excel·lència, i el control i seguiment d'aquestes aplicacions, garantint la traçabilitat dels moviments.
 
Es tracta d’un model de gestió basat en la valorització de les dejeccions com a recurs, amb una fertilització ajustada a les necessitats dels cultius, una aplicació feta amb maquinària adequada i, fins i tot, quan calgui, en l’exportació dels excedents de nutrients.

En aquesta jornada, en la qual hi va participar un nombrós grup de pagesos, ramaders i veterinaris,  es va parlar dels principals canvis de la nova normativa i dels aspectes sobre els quals cal incidir per dur a terme una bona gestió de les dejeccions ramaderes, de la importància de conèixer la quantitat de nutrients del purí i de com guanyar eficiència en la seva aplicació. També va tenir una part més pràctica amb l'exposició de maquinària d'aplicació que els assistents van poder conèixer de prop.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.