TORNAR

El sector químic de l'Anoia revisa els protocols de seguretat per evitar nous accidents

La UEA i les indústries del sector presenten les Fitxes Operatives sobre Elements de Risc

economia
Divendres, 6 abril 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb aquests nous documents, "s'assegura així una actuació més ràpida i molt més acurada dels efectius dels bombers en cas d'una emergència". Les fitxes les ha elaborat un grup d'alumnes de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada.

Aques dijous es presentaven les primeres Fitxes Operatives sobre Elements de Risc (FOER), unes eines que sorgeixen fruit de l'acord pioner entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya –mitjançant la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS)-, la Unió
Empresarial de l'Anoia (UEA) i el Consorci Escola Tècnica d'Igualada (CETI). Amb aquest conveni es faran nous protocols per optimitzar la seguretat 
industrial i l'eficàcia dels cossos operatius en cas d'una emergència, per agilitzar i facilitar la resposta operativa en cas de futures intervencions.

La presentació dels nous protocols, aquest dijousL'acte de presentació es va fer a Comercial Godó i va anar a càrrec de Moisès Galan –Sotinspector del Cos de Bombers i Cap de l'Àrea d'Operacions de la Regió d'Emergències Metropolitana Sud-, Grau Baquero – Sotsdirector d'estudis de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada- i Xavier Bustos – membre de
la UEA Química-. Els tres agents implicats han valorat molt positivament el resultat de l'elaboració de les fitxes FOER, unes fitxes que aporten informació operativa sobre distribució dels materials de l'empresa, localització dels hidrants, punts d'accés, entrades i sortides, localització dels materials inflamables, els corrosius, la descripció dels productes químics que emmagatzema o manipula l'empresa, la localització d'aquests... entre altres factors.

Així, s'han fet "uns documents molt més complets del que es tenia fins ara de les empreses del sector i s'assegura així una actuació més ràpida i molt més acurada dels efectius dels bombers en cas d'una emergència". Moisès Galan destaca que "amb aquestss fitxes es pot actuar amb major coneixement davant dels accidents químics, ja que permeten identificar l'escenari de risc".

Les fitxes FOER han estat elaborades per alumnes de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada. Aquestes consten de diverses pàgines que contenen la informació més essencial de cada instal·lació, els accessos, els principals productes emmagatzemats i les seves característiques en cas d'incidència per poder ser consultada amb celeritat de camí a l'empresa. Xavier Bustos, representant de la UEA, per la seva banda, assegura que "és un pas més en aconseguir més transparència en el nostre sector".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.