Els Ajuntaments de Masquefa i Piera van organitzar una taula rodona sobre la situació actual del sector de les TIC a la comarca. Els professionals convidats i els organitzadors van tractar les necessitats del sector i com harmonitzar la formació i les ofertes de feina.
Dins el marc del projecte 'Estratègies d'apropament al teixit empresarial', els Ajuntaments de Masquefa i Piera van organitzar amb la participació dels Serveis Locals d'Ocupació Xarxa TET Anoia Sud i amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l'Anoia i TIC Anoia, una taula rodona sobre el sector de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) a la nostra Comarca.
Guixà, Blai Paco, Catarineu, López i Campos, a la taula
Per la seva banda, Blai Paco es va centrar en la situació del sector a la nostra comarca destacant que l'Anoia és la segona zona de Catalunya amb més densitat d'empreses TIC. Paco també es va centrar en les necessitats de personal de les empreses i perfils professionals més sol·licitats, que a causa de la creixent especialització del sector, s'està obrint a noves professions com periodistes, dissenyadors gràfics, especialistes en màrqueting, etc.
Isidre Guixà, cap del departament d'Informàtica de l'INS Milà i Fontanals, va centrar la seva intervenció en els estudis que actualment s'ofereixen als joves que volen optar a aquesta sortida professional, especialment cicles formatius de grau mitjà i superior. També va explicar el funcionament dels certificats de professionalitat que acrediten l'experiència. El tema de les certificacions TIC va anar a càrrec de Manel López, gerent i soci fundador de l'empresa Ceina especialitzada en formació i certificació empresarial i tecnològica, i per acabar, Xavier Campos, cap del departament d'informàtica i comunicacions de l'INS Guinovarda de Piera, va centrar la seva ponència en els cicles formatius de grau mitjà i va destacar la importància d'una bona orientació i formació per accedir a un lloc de treball qualificat
En la jornada es va posar de relleu el sector de les empreses tecnològiques com un sector molt actiu i dels que millor ha resistit la crisi, amb un percentatge d'ocupació clarament superior a altres àmbits empresarials i on els professionals troben amb més facilitat sortides relacionades amb la formació que han rebut.