//Plugins sense CDN ?>
CCOO i UGT es mostraven satisfets del seguiment de la vaga general a l’Anoia. Francesc Rica (UGT), opinava que hi havia hagut ‘un seguiment a la indústria del 90%’, mentre que reconeixia que en l’àmbit educatiu (60%) i el sector serveis (40%) la xifra havia estat menor. Rica va dir que la jornada havia estat ‘tranquil·la’, i que l’únic incident més remarcable havia estat el conflicte amb la Hispano Igualadina —finalment no es van fer els serveis mínims, ja que es va considerar que l’empresa havia programat més trajectes dels que preveia el 25% decretat per la Generalitat. El delegat de l’Anoia, Garraf i Alt Penedès d’UGT es mostrava ‘confiat que el govern escolti la veu de la classe treballadora’, i esperava que es produïssin noves negociacions. Rica va advertir que ‘depenent de la resposta del govern, es continuaran les accions reivindicatives’.
En la mateixa línia es mostrava Severiano Duran (CCOO) en la manifestació que va tenir lloc a Igualada. Duran va dir que ‘la vaga ha estat un èxit’, i va destacar també el seguiment per part dels treballadors de la indústria de la comarca. En aquest sentit, diverses empreses del sector tèxtil consultades per aquest diari apuntaven com a 'menor' o pràcticament inexistent l'afectació de la vaga, mentre que prop d'un 60% dels treballadors d'algunes adoberies sí que s'havien sumat a la convocatòria.
‘La voluntat era treballar’
El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Ramon Felip, declarava que la jornada havia estat un dia molt tranquil, i explicava que per evitar problemes moltes empreses havien pactat amb els treballadors el tancament durant el 29-S. Felip creu que la vaga ‘difícilment portarà resultats’, i que ‘pel que haurà servit de moment és per perdre un dia de treball, amb el cost que això significa i en uns moments difícils com els actuals’.
El comerç, obert
Segons dades de la patronal PIMEC Comerç, només un 1,2% dels petits i mitjans establiments van secundar la vaga a Catalunya. Als carrers de l’Anoia això es feia evident. A Igualada la gran majoria dels comerços i establiments de restauració van obrir normalment, i en tot cas van tancar una mica abans que els passés per davant la manifestació del migdia. Sí que hi va haver més incidència a les grans superfícies —on els piquets informatius es van fer notar i van aconseguir el tancament d’establiments com el Mercadona o el Caprabo. A banda d'això, cal destacar l'actuació d'un grup de persones que a mig matí van omplir de pintades, adhesius i cartells el centre d'Igualada, sobretot les oficines bancàries i immobiliàries.
Les xifres de la Generalitat sobre el seguiment al sector públic apunten que va secundar la convocatòria un 14,82% del personal, inclosos el sector educatiu i el de la salut. També es va comptabilitzar, segons el departament de Treball, un descens del 25% en el consum elèctric, i una baixada del 19% en la demanda de gas natural. Al conjunt de Catalunya, CCOO i UGT han xifrat el seguiment de la vaga en un 80%.
Lluïsa Avante
Igualada
30 de setembre 2010.14:55h
Voldria aclarir que en general -i concretament el c/ de l’Argent d’on és la foto- va obrir al 100% i només vem abaixar portes quan va passar la manifestació a les 13,00 h. per recomanació de... Llegir més la policia.
Si la por a les destrosses és el que fa moure una mobilització anem arreglats perquè vol dir que la gent no hi creu.
Si la manifestació per la independència va moure el volum de gent que es va veure, els sindicats haurien de replanteijar-se la seva credibilitat i mirar alguna alternativa a les vagues que ens perjudiquen encara més. Què ens passa quan la gent només surt al carrer per una victòria futbolística?