TORNAR

Serpelsa compra l’empresa igualadina Curtits Pintó S.A

La compra servirà per diversificar el mercat d’ambdues empreses

economia
Dimarts, 7 octubre 2008. 03:14. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’empresari igualadí Miquel Pintó es jubila i ven l’empresa familiar de curtits a Antoni Rosselló, el president de Serpelsa, empresa de Vic dedicada també a les pells, sobretot de conill. L’acord fa que d’una banda Serpelsa ampliï l’activitat a noves gammes de producció com la pell de xai i de vaques i Curtits Pintó SA no perd la producció i s’obre a mercats internacionals.

Curtits Pintó a Tokio

Curtits Pintó a "Le cuir à paris"

Durant els propers sis mesos, l’antiga direcció de l’empresa de curtits igualadina treballarà colze amb colze assessorant a la nova directiva, que com ha explicat el nou propietari de l’empresa, Albert Rosselló, “aprendran de l’experiència i la professionalitat de les persones que han estat tants anys al capdavant d’aquest negoci”.

Curtits Pintó, fundada l’any 1969 a igualada pel mateix Miquel Pintó, compta amb unes instal·lacions industrials de 4.000 m2 a la mateixa capital anoienca. Tant l’emplaçament de la indústria com la base dels treballadors es mantindrà, i tenir aquesta seu a Igualada, és, per Serpelsa, una bona manera d’acostar-se a altres aspectes dels curtits que a Vic es desconeixen o queden lluny. En aquest sentit, Albert Rosselló ha recordat la gran tasca de l’escola de la Teneria que “és la base per desenvolupar el negoci dels curtits. A més a més, la proximitat amb el món del tèxtil i el planter de dissenyadors que hi ha fa que ens encoratgi a treballar per nous mercats”.

I és que per Serpelsa, la compra de Curtits Pintó representa una obertura al mercat interior espanyol, ja que el 85% del negoci de Pintó és estatal, mentre que per l’altre costat, la imatge internacional que té actualment Serpelsa, que es mou en un 95% mercats més llunyans com Europa, els estats Units i sobretot el mercat Asiàtic quedarà també obert als productes de l'adobera igualadina que ja començava a tenir-hi cert ressò.


4 Comentaris

R

Roser

El Bruc

11 de març 2009.09:10h

Respondre

Aquest any més que mai s’ha posat de manifest el descontrol que hi ha en els preus. Vaig comprar un pantaló de marca per 25 euros. El seu preu era de 150. Val a dir que sols quedava la meva talla... Llegir més i que ja l’havien posat a la venda l’anterior any. Però tothom qui l’ha vist m’ha dit quina rebaixa més bona, i que maco que es veu.

També s’ha notat en que totes les rebaixes, sabates, roba, .... estaven més bé de preu que anys anteriors. Ha valgut la pena comprar aquest any.

D

Domènec

Igualada

7 d'octubre 2008.19:10h

Respondre

Amb els temps que corren per la comarca, assegurar la continuitat d’una empresa adobera encara que sigui a base de vendre-la a un empresari de Vic es motiu de satisfacció. Potser la sortida més... Llegir més digna per altres petites empreses igualadines seria la de fusionar-se o bé especilitzar-se en un procés per aconseguir productivitat i qualitat (com han fet les adoberies Italianes) per poder competir en el mercat actual.

g

grau

calaf

7 d'octubre 2008.16:54h

Respondre

No te perque ser una cosa negativa, nou propietari però segueix la producció no?

E

Eva Tarrés

Igualada

7 d'octubre 2008.08:15h

Respondre

Podríem parlar de deslocalització igualadina?

Això no pot ser! Polítics, feu alguna cosa!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.