TORNAR

Sònia Farran lidera un nou projecte de restauració de responsabilitat social

L’establiment, anomenat Camí del Castell, s’ubica a l’Ateneu Gumersind Bisbal de La Pobla

economia
Dijous, 3 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sònia Farran, sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d’Igualada, lidera un nou projecte de restauració que, per les seves característiques, el fan peculiar i, alhora, diferent de la resta d’oferta del sector.

Sonia Farran, sommelier i propietària del restaurant Kan Bakus d’Igualada

Per un costat, a la vessant purament hotelera, Farran vol mantenir la línia que ha seguit des de l’inici en els seus altres establiments: alt nivell de qualitat, ambient agradable i acollidor, bon servei i una acurada selecció de proveïdors de proximitat.

Per l’altra, i això és el que fa especial el projecte, la sommelier anoienca incorpora al restaurant finalitats socials. En primer lloc, es crearà treball de proximitat ocupant persones de la zona. A les instal·lacions, també, s’hi realitzaran accions de formació en l’àmbit dels serveis de restaurant i cuina per millorar el nivell curricular dels assistents i, també, promoure l’emprenedoria i l’autoocupació, entre d’altres iniciatives.

Una aposta per la inserció socio-laboral de joves i persones

Kan Bakus ha establert una aliança estratègica amb una coordinadora de 6 fundacions que treballen arreu de Catalunya en l’àmbit dels serveis socials. Les fundacions estan dedicades a la protecció de col·lectius vulnerables i persones en risc d’exclusió social. L’aliança es concreta mitjançant una empresa de Inserció, “Art Integrat”, especialitzada en la inserció socio-laboral de joves i persones en atur.

El restaurant dedicarà, cada any, el 90% dels seus beneficis a promoure aquests serveis socials i pretén ser el primer d’una xarxa de restaurants que, amb el mateix objectiu, es vol anar estenent per tot el territori català, comptant amb la col·laboració de les administracions locals. En aquesta aliança, Art Integrat aportarà la seva experiència en la promoció de les persones i Kan Bakus el seu saber fer, el seu ofici i l’ampli coneixement del sector.

L'establiment s'inaugura aquest dijous

L’establiment, anomenat Camí del Castell, s’ubica a l’Ateneu Gumersind Bisbal de La Pobla de Claramunt. L’espai vol retre homenatge al Castell de Claramunt i, a més, s’hi ha habilitat una zona on els artistes locals podran fer petites exposicions de fotografia i pintura i, també, petites Jam Sessions amb músics que hi vulguin participar.

El servei del restaurant s’iniciarà en tres fases. La primera, a partir d’aquest dijous, amb servei de bar i cafeteria. A partir de la propera setmana , es faran sopars de nit els divendres i dissabtes i esmorzars els diumenges. A partir de l’octubre, és previst que es posi en marxa el servei de menús als migdies.

El Camí del Castell s’inaugurarà aquest dijous, 3 de juliol, a partir de les 19 hores, amb la presència de les autoritats locals, així com els representants de les diverses fundacions implicades, coincidint amb l’inici de la festa major d’aquesta localitat.


2 Comentaris

C

Cristina

La Pobla de Claramunt

3 de juliol 2014.10:46h

Respondre

Molt bona idea i bona inciativa per tal de que els Poblatans en podem gaudir

T

Teresa

igualada

3 de juliol 2014.06:15h

Respondre

M’agrada l’idea, a veure si altres gremis s’hi apunten!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.