//Plugins sense CDN ?>
L'acord
Segons Ricardo Marino, president del comitè d'empresa i afil·liat a la CGT, Funosa tenia una càrrega treball de 3.800 tones al mes i, actualment, la producció ha disminuït fins a les 1.300 tones.
Marino ha explicat que l'empresa assumirà disminució de producció fins a les 2.600 i, per sota, ho faran els treballadors, que renunciaran a treballar una hora diària que s'acumularà en dos dies a la setmana.
L'acord entre els treballadors i la direcció, amb el suport del 68% dels treballadors, estableix que una vegada l'empresa de fusió assoleixi una producció de 3.100 tones, un 30% dels beneficis generats es destinaran a retornar la part proporcional del sou que els treballadors no han cobrat mentre que la plantilla no haurà de retornar les hores (àudio). La mesura té vigència durant tot aquest any.
La UGT en contra de la mesura
Per la seva banda, Juan Miguel Sanchez, membre del comitè d'empresa del sindicat UGT, considera que l'assemblea ha aprovat l'acord per la 'coacció' i la 'por' que va imposar la direcció de l'empresa i ha lamentat que no s'hagi iniciat un tràmit administratiu per garantir la transparència del procés, ja que la direcció no ha presentat la documentació per acreditar l'estat de comptes de Funosa.
Tot i així, la CGT ha assegurat que l'acord entre els treballadors i la direcció de Funosa s'ha registrat en el departament de Treball.
Violeta Gumà - ACN
Marino explica que deixaran de treballar i cobrar cinc hores cada setmana
Sanchez considera que s'ha signat un 'xec en blanc'
Sanchez creu que la mesura només rebaixa la producció un 12,5%
Marino explica que deixaran de treballar i cobrar cinc hores cada setmana
Sanchez considera que s'ha signat un 'xec en blanc'
Sanchez creu que la mesura només rebaixa la producció un 12,5%
Lluiset Palop i Flairol
Igualada
3 de febrer 2009.11:15h
Jo tinc una solució molt millor. Que s’abaixin el sou els directius de l’empresa. Els culpables de tot són els directius, encarregats i pilotes de mig pèl que sempre acaben carregant-se les... Llegir més empreses. Qui acaba pagant-ho ? Els d’abaix. Lamentable i patètic.