TORNAR

La Unió Empresarial, UGT i CCOO urgeixen a l'administració "a actuar per reconstruir" la comarca

Insisteixen en la necessitat ”d’un canvi de model productiu”

economia
Dimecres, 29 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts, Francesc Rica, secretari general d'UGT d'Anoia; Josep M. Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf; i Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), donaven a conèixer el manifest. El document serà lliurat a l'administració pública, amb l'objectiu de fer arribar directament aquesta necessitat "urgent d'actuació" per a la reconstrucció econòmica i social de la comarca.

La patronal anoienca i dos dels sindicats, UGT i CCOO, han fet un crit d'alerta davant el context socioeconòmic de la comarca. Consideren que "la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha generat una important preocupació pel fort impacte social, laboral i empresarial". Recorden que hi ha 7.169 persones aturades "segons les últimes dades publicades per l'Observatori de Treball i Model Productiu". Urgeixen "una actuació per a la reconstrucció econòmica, sostenible, inclusiva i social de la comarca".

Les tres parts assenyalen que "amb el consens i aliança entre sindicats i patronal" cal un front comú "per a un canvi i aposta ferma per rebaixar l'índex d'atur, apostar per la formació i capacitació de la seva gent i per un canvi de model productiu basat en ocupació de qualitat i els sectors que aportin valor afegit". El manifest demana "un canvi i una estratègia de futur ferma, que a més, permeti un equilibri ponderat entre activitat empresarial amb mà d'obra de qualitat, paisatge i residència i un model territorial sostenible i respectuós amb el medi ambient, a grans trets".

Ressalten l'aspiració a "una societat més justa i cohesionada, que es generi ocupació estable i de qualitat. Especialment, en el cas de dones, joves i persones aturades de llarga durada, i que s'impulsi l'activitat econòmica i empresarial de la comarca amb infraestructures i mobilitat sostenible". Demanen més inversions i visibilitat per a la indústria. També "la modernització de l'administració pública, on els tràmits siguin àgils, fàcils i accessibles per a tothom". Finalment es posen a disposició de tots els governs catalans i locals, agents socials i econòmics i ciutadania en general "per tal de col·laborar i sumar esforços en el desenvolupament d'aquesta reconstrucció".


2 Comentaris

M

Marcela

7 d'octubre 2021.10:12h

Respondre

És estrany que els sindicats aquests sempre estiguin d’acord amb la patronal. A qui defensen?

J

Joan

30 de setembre 2021.14:42h

Respondre

Déu ni do quins sindicats tenim...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.