TORNAR

Una vetllada tradicional per descobrir les Caves Bohigas

El proper 25 de juliol els anoiencs podran viure una jornada protagonitzada pels vins i caves, la gastronomia de proximitat i la cultura en un entorn emblemàtic com Can Macià.

economia
Dilluns, 21 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El celler Caves Bohigas d’Òdena inicia una nova temporada de les Vetllades Tradicionals a la Masia de Can Macià. La riquesa dels vins i dels caves, per una banda, i la gastronomia de la terra i la cultura, per l’altra, s’uneixen en una ocasió especial, tot dedicant una jornada en exclusiva a la gent de la comarca de l’Anoia que es durà a terme el proper divendres 25 de juliol, amb unes condicions i preu especials.

Aquesta proposta inclou la visita a la casa pairal de Can Macià, masia del segle XIII de construcció autòctona, catalogada “d’interès històric artístic”, i que permetrà descobrir racons que s’han conservat al llarg dels segles: un viatge a través de diverses èpoques visitant menjadors, dormitoris, sala d’armes, sala de lectura... que s’han mantingut inalterables en el temps i que la doten d’una personalitat única. Menció especial mereix la capella de 1922, dedicada a la Mare de Déu de la Mercè, una construcció d’estil popular, amb tocs neogòtics, amb uns interessant frescos del reconegut artista Josep Pey i Farriol.

Tot seguit la vetllada submergirà al visitant en la llarga tradició vitivinícola amb una visita al celler i a les caves del segle XVI. El visitant descobrirà un espai únic situat a 10 metres sota terra i a una temperatura constant de 14 graus, on reposen en la foscor els excel·lents vins i magnífics caves amb Denominació d’Origen Catalunya i Cava que el visitant podrà degustar, i entre els quals es troba el Bohigas Brut Nature que el New York Times ha seleccionat, enguany, com un dels millors vins i caves del món.

L’experiència es complementarà amb un sopar amb els plats i productes més representatius de la gastronomia i de la cuina tradicional catalana a la mateixa finca de Can Macià. Els plats, elaborats amb productes de proximitat on no hi faltaran el formatge de Veciana, la botifarra de Calaf o els cigronets de l’Alta Anoia, es maridaran amb els vins del propi celler, nascuts de les 57 hectàrees de vinyes que envolten la casa pairal de les varietats autòctones tradicionals, Macabeo, Xarel·lo i Parellada, amb alguns ceps de més de 50 anys d’antiguitat, juntament amb altres varietats de plantació més recent, com són les mediterrànies Garnatxa Blanca i Muscat, o la francesa Chenin Blanc.

La vetllada finalitzarà amb un espectacle en viu de música i danses tradicionals catalanes, ben representatives de la diversitat de festes del país, interpretades per quatre parelles de dansaires del Centre de Dansa Tradicional Catalana de Cal Espona de Rubí, que es realitzarà en el pati principal amb la casa pairal com a teló de fons i amb una espectacular il·luminació escènica.

Per fer la reserva de la Vetllada Tradicional, que té un preu de 45 euros i començarà a les 7 de la tarda, caldrà trucar al telèfon de Caves Bohigas, 93 804 81 00, amb un mínim de dos dies d’antelació. Qui ho vulgui, també, podrà reservar només l’assistència a l’espectacle per un preu de 12 euros, que s’iniciarà a les 10 de la nit. Les places seran necessàriament limitades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.